Hírek

2018-ban jön a Huawei AppStore és sok más is

A Huawei eco-CONNECT Europe 2017 rendezvényen bejelentésre került a vállalat saját ökoszisztémájának további bővítése.

Huawei AppStore

2018 elején a Huawei globálisan is elérhetővé teszi a saját alkalmazás boltját, amely Kínában már elérhető. Ez a Google Play-hez hasonló módon alkalmazások letöltésére kínál majd lehetőséget, a gyártó ígérete szerint exkluzív és személyre szabott tartalmakra is.

Huawei AppStore

Kocsi Judit sport mentáltréning

A Kínában elérhető Huawei AppStore a 3. legnagyobb alkalmazásbolt az országban. 90 milliárd letöltéssel, 65 millió napi felhasználóval rendelkezik, 2016-ban 20 ezer új alkalmazás került be a kínálatba. Érdekesség, hogy a kínálat egy része már elérhető Európában és Magyarországon is, ez a HiGame, amelyből játékokat lehet letölteni. Európában 2 millióan éltek már ezzel a lehetőséggel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Video

Jövőre egy új videós szolgáltatást is indít a Huawei. Ez elvileg freemium modellben fog működni, azaz ingyen megnézhetők lesznek globális és lokális tartalmak is, cserébe reklámok jelennek majd meg az alkalmazásban. A Huawei széles film és sorozat kínálatot ígér, arról azonban nincs információ, hogy lesz-e a különböző régiókban nyelvválasztási lehetőség, ami jelenleg sok streaming szolgáltatásnál hiányzik (legalábbis a magyar nyelv biztosan).

Huawei Video

Huawei Themes Store

A Témák alkalmazás eddig sem volt újdonság a Huawei felhasználóknak, most viszont egy komolyabb téma bolt is jön 2018 első negyedévében. A jövőben érkező modellekre előre telepítve megtalálható lesz az alkalmazás 200 országban. A Huawei mérései szerint jelenleg nagyjából 160 millió felhasználó havi szinten 40 millió új témát tölt le. A Huawei Themes Store-ban lehetőség lesz a helyi dizájnereknek és brandeknek saját dizájnjukra szabott témákat feltölteni, ezzel pedig további tartalmakat kaphatnak a felhasználók.

Huawei Developer Alliance

Ez egy már jelenleg is elérhető fejlesztői portálja a Huawei-nek. A csatlakozott partnereknek lehetősége van különböző tartalmakat publikálni a Huawei ökoszisztémán belől, ennek jelentősége pedig főleg 2018-ban, a Huawei AppStore és a Huawei Themes Store globális indítása után növekedhet meg. 2016-ban a Huawei Developer Alliance több mint 400 millió dollárt fizetett ki a fejlesztőknek az alkalmazásaik után.

Forrás: Huaweiblog.de, Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával