Hírek

2021-re lenne No. 1 gyártó a Huawei

A Huawei vezérigazgatója, Richard Yu egy interjúban kijelentette, vállalata célja, hogy 2021-re az első számú telefongyártó legyen.

richard-yu-huawei-p9

A gyártó jelenleg a harmadik helyen áll a leszállított készülékek számát tekintve. Az IDC felmérései szerint a teljes piac 8,3%-a van a birtokában. Az első természetesen a Samsung 23%-kal, míg a második az Apple 15%-kal.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Jelenleg még úgy tűnik, hogy nagyon távoli az első pozíció, azonban rendkívül fontos megjegyezni a Huawei növekedésének ütemét. Amíg a Samsung és az Apple nem tud releváns piaci növekedést felmutatni, addig a Huawei megállíthatatlanul tör előre úgy, hogy az Egyesült Államok piacát csak az idén kezdték el célba venni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

2021-re a cél Yu szerint, hogy a teljes okostelefon piac negyedét uralja, azaz 25%-os részesedése legyen, nagyobb, mint most a Samsungnak van. Ez elég nagy tervnek hangzik, azonban ennek megvan az alapja is. Nem hivatalos adatok szerint állítólag 2015-ben a kutatás és fejlesztés (R&D) ágazatába 9,2 milliárd dollárt fektetett a Huawei, többet, mint az Apple (8,1 milliárd dollár).

Richard Yu szerint a Huawei folytatja megkezdett tevékenységét, dominálni szeretne a felsőkategóriában.

Forrás: WSJ

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával