Hírek

A Huawei nem akart Pixel gyártó lenni

A Google e héten bemutatott Pixel okostelefonjait akár a Huawei is gyárthatta volna, akár csak a Nexus 6P-t, de nem így történt.

Az Android Police információi szerint a Google többek között a Huawei-jel is tárgyalt a Pixel és Pixel XL gyártása kapcsán, azonban mégis más gyártó, állítólag a HTC kezdte meg az eszközök gyártását.

google-pixel

Kocsi Judit sport mentáltréning

A forrás szerint a Huawei volt amely elfordult az üzlettől, amelynek több oka is volt. Állítólag a Google három Pixel eszközt akart 2016-ra (két Pixel telefon mutatkozott be ezekből). Az üzlet alapján a Google-márkás telefonoknál a készülék tényleges gyártója semmilyen módon nem került volna feltüntetésre, nem úgy, mint a Nexus 6P és a többi korábbi referencia modell esetében. Ha igazak a hírek, a Huawei Devices vezérigazgatója, Richard Yu személyesen zárta le a tárgyalásokat a Pixel telefonok gyártásával kapcsolatban, ugyanis a márka jelenlegi ambícióin kívül esik egy olyan modell gyártása, amelyen semmilyen módon nem kerül feltüntetésre az eszköz gyártója.

Jelenleg a Nexus 6P az első és egyetlen Google referencia modell amit a Huawei gyártott. Bár ez összességében sikeresnek mondható, azért úgy tűnik, hogy a Huawei valószínűleg nagyobb üzletet várt az együttműködéstől és azt remélte, hogy jobban tud érvényesülni a saját márkájával is az amerikai piacon az új eszköz segítségével.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Korábban felmerült a pletyka, hogy egy Pixel tabletet azért gyárthat a Huawei a Google számára. Bár ezt nem jelentette be a vállalat október 4-én, azért még előfordulhat az érkezése a jövőben.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával