Funkciók

A Kirin 970 mobilnet sebessége a leggyorsabb most

Egy teszten demonstrálta a Huawei és a Rohde & Schwarz az új Kirin 970-es Soc hálózati képességeit, amely félelmetes eredményeket ért el.

A Huawei által fejlesztett új Kirin 970-es rendszerchipben is integrálva van a mobilinternethez szánt LTE vezérlő, ráadásul ez az első chip, amely támogatja a Category 18 letöltési és Category 13 feltöltési sebességosztályt.

Kocsi Judit sport mentáltréning

A német Rohde & Schwarz feladata, hogy tesztelje és mérje a gyártók mobil rádió rendszereinek a teljesítményét. A Huawei új chipjét felszerelték egy 4×4 MIMO antennával, iletve egy 256QAM-mal, aminek a feladata az elküldhető bitek számát növelni az adatátvitel során.

Ezen mesterségesen megteremtett és optimalizált környezetben a Kirin 970-es SoC képes volt elérni az 1,2 Gbps-os letöltési sebességet, ez azt jelenti, hogy másodpercenként 125 MB-ot tudott letölteni, ami rendkívül jó teljesítmény. Ezzel a Huawei új Kirin 970-es processzora rögtön piacvezető lett az LTE-A-pro vezeték nélküli kommunikációs iparágban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Mate 10 Kirin 970-nel

A Kirin 970 nagy vetélytársa, a Qualcomm Snapdragon 835 mindösszesen 1 Gbps-os letöltési sebességet tud azonos keretek között az LTE Category 16 támogatásával, azaz 20%-ot tud ráverni erre a Huawei újdonsága. Bár a legtöbb mobilhálózat nem tudja még kezelni ezt az óriási adatátviteli sebességet, azonban a megfelelő mobilinternet támogatás több okból is fontos. A Huawei Mate 10-ben debütáli Kirin 970 az első SoC, amely Mobile AI-t, azaz mesterséges intelligenciát kap, amely bár részben offline, de a telefon minden képességének kihasználásához szükséges lesz a megfelel internet kapcsolat. Másrészt pedig a jövőben tovább gyorsulnak a mobilhálózatok is, akkor pedig a Mate 10 már támogatni fogja ezeket.

Mobile AI-val jön a Kirin 970

Forrás: Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával