Miért is szeretjük igazán a Huawei-t? Erre mindenkinek van egy szubjektív válasza, amelyet nagyban befolyásol az általa választott készülék és a közös élmények amiket „együtt” éltetek át. Miért is érdemes választani a Huawei-t? Ez már egy sokkal objektívabb kérdés, de egy dologban megegyezhetünk: kiváló ár-érték arányú készülékeket kapunk még mindig.

Éppen ezért összeszedtük az idei legjobb választásokat a Huawei palettájából, kifejezetten a hazai kínálatot vizsgálva.

Huawei P10 és P10 Plus – csúcskészülékek nem csak egy évig

2017-ben igencsak hangsúlyosra sikeredtek a készülékek közötti különbségek. Ezzel egyértelműen jelezve, a P10 Plus bizony az idei flagship modell, de aki hasonló teljesítményt szeretne kisebb méretben elérhető áron, nyugodtan választhatja a P10-et, nem nyúl mellé. Hardverben teljesen meg is egyez(het)nek, de a kisebbik modell 5,1 hüvelykes FullHD felbontású IPS LCD kijelzőt kapott, míg a Plus 5,5 hüvelykes QHD-s IPS LCD panellel rendelkezik.

Huawei P10 - Hosszú Katinka

A meghajtásról a saját tervezésű Kirin 960 2,4 GHz-es nyolcmagos processzor gondoskodik. A P10 viszont „csak” 4 GB RAM-ot és 64 GB belsőtárhelyet kapott, a P10 Plus 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet. Természetesen bővítésre is van lehetőség microSD kártyával 256 GB-ig.

A másik nagy különbség a kijelzőn kívül a hátlapi dual Leica-kamerákban gyökeredzik. A P10 egy az egyben megkapta a Mate 9-ben debütált kamerarendszert, tehát van egy 12 megapixeles RGB lencsénk és egy 20 megapixeles monokróm lencsénk, optikai képstabilizátorral és f/2.2 rekeszértékkel. A Plusban már egy újgenerációs lencserendszert használó szenzorok figyelnek, f/1.8 apertúrával és optikai képstabilizátorral természetesen. Az előlapon viszont ugyanazt a 8 MP-es Leica brandelt kamerát találjuk.

Az akkumulátor téren természetesen a Plus méreteihez mérten nagyobb kapacitásút kapott, 3750 mAh-s a telep. A P10 3200 mAh-s aksija is tapasztalataink alapján bőven elegendő egy teljes napra.

Árakat tekintve a Huawei P10 ajánlott ára 189 990 forint, míg a Huawei P10 Plus esetében 239 990 forintot kell leszurkolni.

Huawei Mate 9 – a telefonok Hulkja

Huawei Mate 9

A legnagyobb előnye vitathatatlanul az 5,9″-os kijelzője, mérete ellenére könnyű kezelni köszönhetően a vékony oldalsó káváknak. A belső tekintetében a már említett Kirin processzor húzza az igát 4 GB RAM társaságában.  A mérete elrettenthet néhány embert, de ha élőben látjátok és fogjátok nem fog nagyobbnak tűnni, mint egy 5,5 hüvelykes konkurens modell. A készülék kijelzője mellett az akkumulátor az átütő erő a Mate 9-ben, kényelmesen elmegy akár 2 napot is egy átlagos felhasználó kezében.

A Huawei Mate 9 itthon 64 GB háttértárral érhető el 199 990 forint körüli áron.

Huawei P10 Lite – csillogó szépség

Kétségtelen, hogy a Lite telefonok korszakát éljük, a miniknek már leáldozott. Ehelyett egy specifikációkban lehelletnyivel gyengébb készülékeket kapunk, mint az aktuális csúcsmodell de jutányos áron! 5,2 hüvelykes FullHD kijelzővel méretben még hasonló, mint a P10. Hardverben azonban már más a helyzet. És nem is negatív irányba. Ugyan gyengébb a processzor, hisz a Kirin 658 négy darab 1,7 GHz-es és négy darab 2,1 Ghz-es magot tartalmaz, a nagytesóval szemben. Azonban van 3 GB RAM-unk ami egész jó az árhoz képest, és 32 GB belső memóriánk ami pedig szintén időtállóvá teszi a készüléket.

Huawei P10 Lite

Kamerából egyet kapunk a hátoldalon, mely 12 megapixeles és f/2.2 rekeszértékkel bír. Az előlapi pedig 8 megapixeles. Azonban itt még jelen van sokak kedvence a hátlapi ujjlenyomat-olvasó ami gesztusvezérlésre is alkalmas. Ráadásul az 5.1 EMUI felület, Android 7.0 alapon igencsak üdvözölendő, ahogy a fém keret és az üveg elő- és hátlap. További extra, hogy a korábbi Lite modellekkel ellentétben a Huawei P10 Lite támogatja az USB-OTG-t, illetve az okostokokat is.

A kecses és szexi külsőt öltött Huawei P10 Lite okostelefon 94 990 forintos áron érhető el.

Huawei Y7 – a középkategória üzemidőbajnoka

Huawei Y7

A középkategória alsó szegmensére is igen odafigyel a gyártó, ami erre az évre kiváltképpen igaz. Az Y7 kétségtelenül legnagyobb előnye, hogy az 5,5”-os HD kijelző mellé egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor került a hátlap alá. A teljesítményről a Qualcomm Snapdragon 435-ös chipsetje gondoskodik, melyben négy darab 1,4 GHz-es és négy darab 1,1 GHz-es mag dolgozik. Emellé 2 GB RAM-ot és 16 GB belsőtárhelyet kapunk. A hátlapra egy 12 megapixeles kamera került, a szelfiket pedig a kijelző felett található 8 megapixeles kamerával lőhetjük. A készüléken már az Android 7.0 Nougat és a Huawei P10-zel debütált EMUI 5.1 felület fut. Az ára egészen jutányos, 64 990 forint.

Huawei Y6 2017 – megbízható középkategóriás

Huawei Y6 2017

Ha gátat jelent a nagy kijelző, akkor az Y6 idei változata lehet a jó választás számotokra. Az 5”-os megjelenítő ideális választás lehet gyerekek vagy hölgyek számára, annál is inkább mert arany és fehér színekben is kapható. Hardverben már azonban itt igazán megjelenik a kompromisszum, a MediaTek MT6731T a lelke a készüléknek mellé 2 GB RAM került és 16 GB belső memória. Jelenleg Android 6.0 alapokon EMUI 4.1 futtat, annak számos szoftveres extrájával. A hátlapon egy 13 megapixeles kamerát találunk, az előlapra 5 megapixeles került, segédfénnyel! Jó hír a 3000 mAh-s akkumulátor, mely a hardverhez mérten korrekt üzemidővel fogja a felhasználókat jutalmazni. A már említett árnyalatokon kívül még szürkében elérhető 49 990 forintos áron hivatalos viszonteladóknál.