Hírek

Az első 5G-s hálózatot csinálta meg Berlinben a Huawei

Az 5G hálózatról már régóta beszélnek a mobilkommunikációs szakmában, azonban továbbra sincs kész szabvány. Ennel ellenére Németországban a Huawei bekapcsolta az első 5G hálózatot.

A Deutsche Telekom és a Huawei együttműködésének eredménye, hogy Berlin központjában egy kereskedelmi hálózaton létrehozták Európa legelső 5G-s kapcsolatát, igaz, ez még egy szabvány előtti megoldás.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Maga az 5G technológia jelenleg még fejlesztés alatt van és nincs elfogadott szabvány rá, számos cég, többek között a Huawei versenyez egymással ennek mielőbbi végleges szabványainak kialakításán. A vállalat közleménye szerint a legkorszerűbb 3GPP specifikációk felhasználásával létrehozott berlini kapcsolat segítségével 2 GB/s-os gyorsaságot tudnak elérni a 3,7 GHz-es spektrumban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kb. 3 évet kell még várni az első publikus 5G hálózatra, a szakértők szerint 2020 magasságára lesznek meg a szabványok és hozzák létre az első hálózatokat a világon. A Huawei hálózati ágazatának szakemberei úgy jósolják, hogy az 5G hosszú távon nem csak a 3G-t és a 4G-t váltja le, hanem a WiFi szabványt is lenyomja a porondról.

Forrás: Deutsche Telekom

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával