Frissítés

Mikor kap frissítést a Huawei készülékem?

Gyakran megfordulhat a Huawei felhasználók fejében, hogy vajon mikor kapja meg a következő szoftverfrissítést okostelefonja, erre próbálunk most választ adni! EMUI 9.0

A legfrisebb szoftver letöltése

A Huawei az összes telefonját OTA rendszeren keresztül frissíti. Ez a mozaikszó az Over The Air szavakból származik. Ez azt jelenti, hogy a Huawei központi szerveréről közvetlenül a telefonra tölthető le a frissítő csomag és ezt követően telepíthető.

A frissítések kereséséhez a legegyszerűbb, ha a Beállításokban kiválasztod a Rendszerfrissítés menüpontot. Ezen belül látható az aktuális szoftververzió Android 7.0-ig az a B betűt követő utolsó 3 szám jelezte a szoftververzió sorszámát (pl. PRA-LX1C432B199), míg Android 8.0-tól a zárójel előtti három szám (pl. BLA-L29 8.0.0.129(C432))

A Frissítések keresése gombra kattintva a készülék megkezdi az újabb szoftver kiadás lekérését. Ehhez a funkcióhoz mindenképpen szükséges aktív internet kapcsolat. Ha itt nem jelez frissítést, érdemes lehet még a jobb felső sarokban lenyitható menüben kiválasztani a Legfrissebb teljes csomag letöltése opciót, előfordul, hogy csak ekkor jelenik meg az elérhető új verzió.

Ez a frissítő alkalmazás mindig az elérhető legfrissebb szoftvert küldi a készülékekre, automatizáltan, IMEI szám alapján.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Amennyiben azt jelzi, hogy nem érhető el frissítés, az annak köszönhető, hogy az adott IMEI számhoz rendelt készülékre még nem érhető el frissebb verzió annál, mint ami pillanatnyilag megtalálható rajta.

Szoftverfrissítés szolgáltatós telefonokon

Amíg a kártyafüggetlen modellekre közvetlenül a Huawei adja ki a frissítést elsőkézből, addig a szolgáltatónál vásárolt készülékekre másabb a frissítés érkezésének folyamata.

A Huawei lefejleszti és teszteli a szoftvert, azonban az csak azt követően kerülhet ki frissítésként az okostelefonokra, amikor a szolgáltató belső tesztjein is megfelelt. Ez azt jelenti, hogy ha a Huawei Mate 9-et és az Android 8.0 frissítést vesszük példaként, akkor a Huawei elindította azt 2017. decemberében a kártyafüggetlen Dual SIM (MHA-L29) modellekre az Oreót, azonban a szolgáltatók által árult Single SIM (MHA-L09) modellekre ez a szoftver csak 2018 februárjában vált elérhetővé. Erre azért van szükség, hogy biztosan ne legyen hálózati, vagy egyéb probléma a készülék működésében.

A Huawei okostelefonok frissítéseiről itt adunk hírt. A te telefonod is kapott egy olyan frissítést, amelyről még nem olvastál a HuaweiBlogonJelezd azt nekünk itt, hogy mi is beszámolhassunk róla! 

Mikor kap Android 9.0 Pie-t a Huawei-ed? Itt írtunk róla!

Itt olvashatsz az új szoftver build számokról Android 8.0 Oreo alatt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával