Hírek

Nagyon jó lett a Huawei Mate 10 Lite

A Huawei Mate 10 Lite egy orbitálisan jó középkatóriás phablet lesz, ráadásul az árát is nagyon eltalálta a Huawei.

Huawei Mate 10 Lite

Münchenben a bemutató eseményen debütált az új Huawei Mate 10 Lite okostelefon. A nagyobb társaktól több apróságot os megörökölt a Lite, ilyen például a 18:9-es FullView kijelző, amely szintén 5,9”-os, a felbontása 1080×2160 képpontos. Az IPS panel az előlap 83%-át fedi le, ami kategóriájában igen csak ritkaság.

Kocsi Judit sport mentáltréning

A fém készülékházban a Kirin 659-es 16 nm-es SoC található meg, ez négy darab 2,36 GHz-es és négy darab 1,7 GHz-es magot tartalmaz, így egy erős, középkategóriás chipnek számít. Ezt 4 GB RAM és 64 GB háttértár erősíti, ami szintén nagyon jó a Mate 10 Lite árkategóriájában.

Bár a Mate 10 Pro okostelefon már Android 8.0-val és EMUI 8.0-val jelenik meg, a Mate 10 Lite-on csak a korábbi Android 7.0 Nougat és EMUI 5.1 lesz a megjelenés időpontjában. Ennek ellenére a Huawei nagyon figyelt az optimalizációra, a korábbi EMUI verzióhoz képest az új 5.1-gyel nem kevesebb, mint 80%-kal nagyobb az átlag teljesítmény. Ezt a gépi tanulás algoritmusa (Machine Learning) segítei. Ennek része az, hogy prediktíven előre osztja a memóriát a rendszer, azt automatikusan optimalizálja és viselkedésvezérelt memória tömörítés is történik a háttérben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az unibody fém készüléktest 7,5 mm vékony, az élei lekerekítettek. Ebben található meg a 3340 mAh kapacitású akkumulátor, amelyet intelligens Power Management segít, hogy átlagos használat mellett 2 napig lehessen használni.

A hátlapon a felső részen egészen sok mindent lehet találni. Egyrészt itt helyezkedett el az ujjlenyomat olvasó, amely a Huawei-től megszokott gyorsaságú és precizitású. Aki használt már Huawei telefont ujjlenyomat olvasóval, az tudja, hogy ez nem csak leírt szöveg, tényleg hihetetlenül gyors, még a középkategóriában is.

Az arany, kék és fekete színű hátlapon dupla kamera helyezkedik el, a lencse kialakítása nagyon hasonló a tavalyi Mate 9-es modelléhez. A felső szenzor 16 megapixel és a kép részleteit rögzíti. Az alsó is egy 2 megapixeles RGB, azaz színes lencse, ennek a célja a mélységélesség rögzítése. Bár a 2 megapixeles elsőre elég kicsinek tűnik, fontos kiemelni, hogy a képpontok rajta 1,75 um méretűek, azaz meglehetősen nagyon. Ez azért jó, mert nagyobb fényerejű képeket lehet a segítségével rögzíteni.

A szelfik késítését is új szintre emeli a Mate 10 Lite azzal, hogy a kijelző felé is két kamera került, amit vakuval is megtámogat. A tökéletes bokeh effekt érdekében egy 13 megapixeles kamera rögzíti a képet, míg a másodlagos 2 megapixeles színes szenzort használ itt is a gyártó a mélységérzékelőhöz. Az előlapi vakut ingelligensen szabályozza a rendszer, eltérő fényerősséget ad a képnek megfelelően, ezzel tud még tisztább, szebb, jobban látható szelfit készíteni, akár gyenge fényviszonyok között is.

A FullView kijelzős Huawei Mate 10 Lite über jól néz ki és a tudása is klasszisnak nevezhető a kategóriájában, annak fényében pedig hogy az európai ára 400 euró magasságában lesz, valószínűleg piszkosul népszerű lesz, ha megjelenik, akkor Magyarországon is.

Huawei Mate 10 Pro – sokak fogják imádni

Itt a Huawei Mate 10

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával