Tippek-trükkök

Hosszabb a Mate 10 Pro üzemideje két beállítással

Sokat lehet az üzemidőn javítani a Mate 10 Pro kijelző beállításaival.

A Huawei Mate 10 Pro okostelefon 6”-os OLED kijelzője FHD+, azaz 2160×1080 képpont felbontású. Ha szeretne valaki energiatakarékosabb felhasználást, akkor arra több opció is van.

Huawei Mate 10 Pro kijelző beállítások

Kocsi Judit sport mentáltréning

Felbontás állítási lehetőség

A FullView Display felbontása megváltoztatható, amivel jelentősen javulhat az üzemidő. Az alap 2160×1080 képpontos felbontás lehetőség van csökkenteni HD+-ra, ami 1440×720 képpontot jelent. Ezzel a beállítással a képminőség minimálisan, de alig észrevehetően romlik, viszont a kisebb felbontásnak hála csökken a telefon terhelése és nő az üzemidő. A felbontás állítás lehet a felhasználó által beállított, de választható az intelligens felbontás automatikus csökkentése is. Fontos tudni, hogy a felbontás módosításakor egyes futó alkalmazások leállhatnak.

Huawei Mate 10 Pro kijelző felbontás állítás

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A funkció megtalálható a Beállítások – Akkumulátor – Képernyőfelbontás menüpont alatt.

Sötét kezelőfelület

Az OLED kijelző specialitása, hogy minden egyes pixel külön megvilágítással rendelkezik. A fekete szín esetében azonban a megjelenítő képpont ki van kapcsolva. Ezzel a Huawei Mate 10 Pro esetében sokat lehet spórolni, ha sötét témát használ a felhasználó. A Huawei lehetőséget kínál a kezelőfelület, azaz a beállítások és egyes gyári alkalmazások elsötétítésére, ezzel fehérről feketére vált a háttérszín és amikor itt böngészik a felhasználó, azzal sokkal kevesebb áramot fogyaszt a kijelző.

Huawei Mate 10 Pro sötét képernyő mód

A funkció megtalálható a Beállítások – Akkumulátor – Kezdőfelőlet színek elsötítése menüpont alatt.

Hosszabb a Mate 10 Pro üzemideje két beállítással

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával