Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 2i

A Huawei Malajziában szépen csendben bejelentette a Nova 2i nevű modellt, amely ismerős lehet, a Maimang 6-os átkeresztelt verziója.

Huawei Nova 2i

A részletes Vmall adatlapon elég jó képeket találni így a Nova 2i-ről, amely talán más néven Európába is ellátogathat. Egyrészt az angol nyelvű adatlapon a vélkony keretes, 18:9 arányú 5,9”-os 2560×1080 képpontos FullHD+ kijelzőt a gyártó FullView Display néven illeti. Ez azért fontos információ, hiszen korábban Richard Yu, a Huawei Consumer Business Group vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Huawei Mate 10-es készülék is úgynevezett full-screen, edge-to-edge kijelzővel lesz ellátva. Ami az Apple-nél Super Retina HD, a Samsungnál Infinity Display, az a Huawei-nél tehát FullView Display lesz. És mielőtt ezt teljesen bizosan kijelentenénk, maga a Huawei cáfolja meg magát, mert a készülék adatlapján lentebb már MaxView Display-ként aposztrofálja az előlap 83%-át lefedő hatalmas kijelzőt. Emiatt még azért fennmarad néhány kérdés azt illetően, hogy mi lesz a Huawei vékony keretes kijelző megoldásának a marketing megnevezése.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Huawei Nova 2i

Az előlapi dupla kamera rendszerről is többet tudhattunk meg. A nagyobb kameraszenzor 13 megapixeles és f/2.0 fényértékkel rendelkezik, ennek célja a kép részleteinek megragadása. A második kamera ugyan csak 2 megapixel felbontású, azonban a képpontok meglehetősen nagyok, 1,75 mikron méretűek. Ez azért fontos, mert például a Huawei P9 hátlapi 12 megapixeles kameráin egy pixel mérete mindösszesen 1,25 mikron méretű. Értelemszerűen egy képpont minél nagyobb, annál több részletet képes rögzíteni. Ez a kisfelbontású, de nagy képpontméretű szenzor felel a mélységélesség rögzítésért, aminek segítségével a Huawei Nova 2i szelfik esetében is látványos bokeh képeket ígér.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Nova 2i

A hátsó 16 és 2 megapixeles szenzor duó hasonló elven működik. Szemben a Leica kamerás modellekkel, mint a P10, vagy a Mate 9, itt a második kamera nem monokróm, tehát a kisebb szenzor is színesben rögzíti a képet. A működése nem újdonság, a Honor 6X kamera rendszere is így működik.

Huawei Nova 2i

A Huawei Nova 2i külseje és hardvere megegyezik a Maimang 6-tal, erről itt lehet olvasni.

Forrás: Vmall

Kapcsolódó cikkek

Hírek

Bemutatkozott a Huawei Nova 2i

A Huawei Malajziában szépen csendben bejelentette a Nova 2i nevű modellt, amely ismerős lehet, a Maimang 6-os átkeresztelt verziója.Bővebben »

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával