Hírek

Itt a Huawei P20

Bemutatkozott az új P-széria középső tagja, a Huawei P20!

Huawei P20 kék

Nagyon hasonló a helyzet, ami a P20 esetében történt a tavalyi Huawei Mate-széria bemutatóján. A Huawei bejeltette az új szériáját, három telefonnal. A legolcsóbb modell egy középkategóriás, a legdrágább a legjobb, míg a kettő között a középső típus egy jó készülék, de sok fontos dolog kimaradt.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Az új P-széria csúcsa és fókusz terméke egyértelműen a Huawei P20 Pro, ebbe került bele minden, amit be el tudott tenni a gyártó. Ebből a szempontból a P20 tényleg a Huawei Mate 10-re hasonlít, azaz a dizájn az új vonalat erősíti, a hardver is friss, viszont a funkcionalitásban minimális az újdonságérzet a korábbi generációhoz viszonyítva.

Huawei P20 kék

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei P20 is 19:9-es kijelzőt kapott, ez “kisebb” méretű, ami 5,8”-t jelent, a felbontása 2240×1080 képpont és megkapta a tetején az érzékelő szigetet, azaz a notch-ot. Azonban ez a kijelző csak IPS paneles, nem AMOLED, mint a P20 Pro esetén. Bár ennek is nagyon szép képe van, hiányzik az Allways on Display funckió és a fekete sem az az igazi, mint amit a P20 Pro felmutathat.

Mi az a notch? Kattints ide!

Gyönyörűen ívelt hátlapot kapott a Huawei P20 is, azonban a kamera tekintetében nincs akkora előrelépés, mint amit a Pro verzió mutat. Ezen a modellen hátul egy 20 megapixeles fekete-fehér szenzor és egy 12 megaxpixeles színes szenzor helyezkedik el, egyik f1.6-os, a másik f1.8-as fényértékű lencsével. Aki tehát ezt a modellt választja, gyakorlatilag a P10 Plus kamera rendszerét kapja. Az előlapon a notchon felülén egyébként 24 megapixeles szenzor van, amely az új LightFusion nevű technológiát használva ígér szuper szelfiket.

Az előlapi kamera egyébként az arcfelismerés szempontjából is fontos szerepet tölt be, hiszen már az arcunkat használva is egyszerűen megszüntethetjük a készülék zárolását. Ezen kívül persze a képernyőzárat nyithatja az ujjelnyomat is, ehhez az érzékelő szenzor a kijelző alatt helyezkedik el.

A telefon lelke a Mesterséges Intelligenciával feltüzelt Kirin 970-es Soc, ennek négy erősebb magja 2,26 GHz-es, míg a másik négy takarékos mag 1,8 GHz-es órajelen működik. Ezen kívül fontos része az SoC-nek az NPU, azaz a neurális feldolgozó egység, ez az AI központja. A P20 4 GB rendszermemóriát kapott, mellette pedig 128 GB háttértár érhető el. Ez utóbbi meglehetősen sok, de nincs microSD-s bővíthetőség, tehát nem is baj, hogy ilyen sokat épített be a Huawei.

A 7,65  mm vékony fém és üveg borította ház egy 3400 mAh kapacitású akkumulátort rejt, ezzel a telefon tömege 155 gramm lett, ami egyáltalán nem vészes. A beépített telepet USB-C-n keresztül lehet feltölteni, a SuperCharge technológia révén rendkívül gyorsan. A párhuzamos dizájnnal ellátott rendszercsatlakozó egyúttal a kapu a PC módhoz, amivel monitorra kötve desktop felületet is láthatunk. Ezen kívül azért is fontos az USB-C, mert hagyományos 3,5 mm-es jack csatlakozó nem került a telefonra, így ezen keresztül lehet vezetékes headsetet is csatlakoztatni rá.

Ahogy fentebb már írtam, a P20 Próhoz képest a P20-ból sok minden kimaradt. Többek között ez a modell nem kapta meg az IP67-es vízállóságot sem, illetve az infra port sincs ott a flm keret tetején, míg a nagyobb testvérmodellen megtalálható.

Ez a modell is már a legújabb Android 8.1 Oreo kiadást kapta meg az EMUI 8.1-es rendszerrel, amely többek között támogatja a notch szoftveres kikapcsolhatóságát.

A Huawei P20 telefon önmagában nézve egy egészen jó készülék, biztosak vagyunk benne, hogy sokan fogják ezt választani és imádni fogják. Azonban azok, akik tényleg a csúcsra vágynak, inkább a P20 Pro verziót fogják megvásárolni és teszik ezt joggal, hiszen az új P-széria legjobb modellje ez.

A Huawei P20 Próról itt olvashatsz!

A Huawei P20 Lite-ról pedig itt számoltunk be. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával