Hírek

Huawei P20 Pro – kell ennél több?

A Huawei bejelentette a P20 Pro készüléket, amely sokban hasonlít a Mate 10 Próhoz, mégis van jó néhány extra is hozzá.

Huawei P20 Pro Twilight

Óriási várakozás övezte a Huawei új P-szériájának a bemutatóját, melynek kiemelt modellje a Huawei P20 Pro. Több, mint a P20 nagyobb kiadása, hiszen ebben debütált a világon elsőként a Leica Tripla Kamera rendszer, illetve más érdekességeket is tartogat.

Kocsi Judit sport mentáltréning

A P9 Plus és a P10 Plus is 5,5”-os volt, ezzel szemben a Huawei P20 Pro már 6,1”-os, igaz ennek ellenére nem kézben foghatatlanul nagy. Ennek az oka a speciális AMOLED kijelző, amely 19:9-es képarányú (hogy pontosak legyünk, 18,7:9 a képarány). A legszembetűnőbb változás azonban a notch, ez kétségtelen.

Mi az a notch? Kattints ide!

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A 2240×1080 képpont felbontású kijelző tetején ott függeszkedik egy szenzor sziget, amely azonban kikapcsolható! Bár megosztó ez a dizájn, a kikapcsolás segítségével inkább hasznos lesz ez az újdonság. Így a sziget két oldalán fekete háttér mögött csak az ikonok jelennek meg, az alkalmazások nem. Ez azt jeletni, hogy nem lesz a videókba, alkalmazásokba belógó notch, ezért nem kell aggódni.

A notch ellenére sem mondható teljesen keretnélkülinek a P20 Pro, a megjelenítő alá került ugyanis egy vékony káva, ahova az ujjlenyomat olvasó került.

A szenzor sziget egyébként a hangszóró mellett többek között egy 24 megapixeles, f2.0 fényértékű lencsével ellátott kamerát tartalmaz. A nagy felbontás nem csak a szelfik számára van – bár erre is jó, sokkal inkább az arcfelismerésre (Face Unlock) használható a mindennapokban. Bár a Huawei szerint is sokkal biztonságosabb az ujjlenyomat olvasó, ennek ellenére megkapta ezt a funkciót is a P20 Pro azért, hogy a felhasználó választhasson maga.

A hátlapot megnézve is rendkvül sok érdekesség van. A Huawei P7-et követően ez új P-széria is üveg hátlapot kapott. Igaz, ez esetben egy ívelt, lekerekített szélekkel rendelkező felületről beszélhetünk. A csillogó, villogó felület nagyon szép, bár az ujjlenyomatokat sajnos ez is gyűjti.

A fekete és a kék Huawei P20 Pro mellett egy különleges, Twilight néven illetett modell is piacra kerül, amely dupla-színnnel rendelkezik, a lila és a türkiz árnyalatát ötvözi és a fény beesésétől függően módosulhat az, ahogyan látjuk a színt.

A hátlap tetején sok kamera van, nagyon sok. Egészen pontosan három, de még milyenek. A fő kamera 40 megapixeles, amely már önmagában is brutálisan nagynak tűnik. Ez egy színes szenzor, f/1.8-as fényértékű lencsével. Tartozik hozzá egy 20 megapixeles monokróm, tehát színszűrő nélküli kamera szenzor, amely f/1.6-os blendét kapott. Illetve rendelkezésre áll egy harmadik, telefotó kamera, ez 8 megapixel felbontással és f/2.4-es fényértékű lencsével rendelkezik. A három kamera együtt a Huawei állítása szerint brutális képalkotásra képes, beleértve az optikai zoom lehetőségét is. A kamerákat kiegészíti a lézeres autofókusz, az infrás RGB-szenzor, valamint dupla vaku is. Az állóképek mellett a mozgóképekben is alkotott a Huawei, a Super Slow Motion funkcióval akár 960 másodpercenkénti képkockát is lehet rögzíteni, amit aztán nagyszerűen visszalassít a rendszer.

A fém és üveg burkolata IP67-es por- és vízállósággal zárja magába a P20 Pro belsejét. Belül majdnem olyan, mintha egy Mate 10 Prót találnánk. A telefon lelke a Kirin 970-es SoC a beépített Mesterséges Intelligenciát kiszolgáltató NPU-val. Ezen kívül 6 GB RAM, illetve 128 GB szupergyors, UFS háttértárat kapott a telefon. Ami viszont szintén kimaradt, az a microSD kártyás bővíthetőség, tehát memóriakártya nem helyezhető a Huawei P20 Próba.

A Mate-szériát idézi az akkumulátor felszereltség is, ugyanis a Huawei P20 Pro is megkapta a 4000 mAh kapacitású akkumulátort, amely a SuperCharge technológiával szupergyorsan feltöltehető, mellette pedig a Mate 10 Próhoz hasonló rendkívüli üzemidőt is várunk, amelyet a konkurens modellek megközelíteni sem igazán tudnak.

Az újdonság Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezik, azaz mondhatjuk, hogy a legfrissebb kiadással, ami jöhet rá. Ehhez társul az új EMUI 8.1-es verzió, amely a Mate 10 Pro felületéhez képest sok újdonságot nem tartalmaz, viszont biztosítja a notch-hoz tartozó extra funkciókat, illetve a három kamerát kiszolgáló rendszert is.

Minden földi jót igyekezett belepakolni a Huawei a P20 Próba. Ilyen a gigabites 802.11ac WiFi, az USB 3.1 és DisplayPort támogatással rendelkező USB-C port, az NFC, az USB-OTG. Elérhető a PC mód is, amivel egy kábel segítségével egyszerűen számítógépes üzemmódra áll a telefon egy monitorhoz csatlakoztatva. Nincs viszont Bluetooth 5.0, csak BT4.2 áll rendelkezésre, illetve FM rádió sem, bár utóbbi nem is volt várt előzetesen sem.

Huawei P20 Pro Twilight

A Huawei P20 Prót 7,65 mm vékonyra alkotta meg a vállalat, amelyhez 174 grammos tömeg társul. Egy igazi csúcsmodellt rakott le a Huawei ezzel az asztalra.

Megosztó készülék lesz a P20 Pro, hiszen a notch sokak szerint az Apple iPhone X utánzata, ahogyan a kamerák elrendezése is a konkurens modellt idézi. ellenben nem szabad elfelejteni azt sem, amit a P20 Pro tud, gyakorlatilag mindenből a legjobbat hozza, az üzemideje, a kamera rendszere egyaránt a konkurensek felé emelkedik, elleben az ára várhatóan a közvetlen riválisok alatt marad.

A Huawei P20-ról itt olvashatsz!

A Huawei P20 Lite-ról pedig itt számoltunk be. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával