KiegészítőkTippek-trükkök

Így töltsd vezeték nélkül a Huawei P9-et (bemutató)

Sokan hiányolják a Huawei készülékekből a vezeték nélküli töltés opcióját, amelyet egy apró kütyüvel utólag könnyen lehet pótolni. Egy nagyon olcsó, név nélküli Qi Wireless Receivert és egy Nillkin Magic Tags USB-C vezeték nélküli töltő adaptert próbáltunk ki a Huawei P9-cel!

Az egyszerűen csak “Qi Wireless Receiver” névre hallgató kiegészítőt 3,5 dollárért rendeltem meg Kínából, azaz nagyjából 1000 forintért, ami elég potom összegnek tűnik érte. Bár hivatalosan gyártó nincs megadva, azaz noname, a szállítás során kiderült, hogy a Baseus küldte, amely ugyan nem egy óriási kiegszítő gyártó, de azért valamilyen szinten ismert.

Kocsi Judit sport mentáltréning

A videó megtekinthető YouTube-on is!

A kiegészítő nagyon alapnak tűnik, a lapkán belül kitapogatható minden és nincs semmilyen rögzítő sem a hátlapján, amivel a telefonhoz lenne tapasztható. A P9-be bedugva tölti azt probléma nélkül, igaz egyáltalán nem nevezhető ez gyors folyamatnak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nézzük a másik versenyzőt, a Nillkint! Ennek már van némi márkája, hiszen a brand számos kiegészítőt gyárt és ezek egy része Magyarországon is megvásárolható, egy elismert kínai kiegészítő gyártóról beszélhetünk tehát. A Magic Tags már drágább volt, 9 dollár, azaz 2550 forintot is elkérnek érte. Cserébe ez már első ránézésre is korrektebb, normális dobozos csomagolás, míg az olcsóbb társa egy zacsiban volt csak. A Magic Tags fogásra minőségű, tartós anyagúnak tűnik, illetve hátoldalán egy 3M ragasztó csík van, amely segítségével a telefon hátlapjára rögzíthető.

A videó megtekinthető YouTube-on is!

A Nillkin Magic Tags is gond nélkül töltötte a Huawei P9-et, itt talán egy minimálisan gyorsabb is volt a töltési sebesség, bár továbbra is csak 5V 1000 mA sebességről beszélhetünk.

nillkin-magic-tags-usb-c-huawei-p9-4

Alapvetően mind a két kiegészítő teszi a dolgát, azaz egy Qi vezeték nélküli töltővel kombinálva egyszerűen, alkalmankénti kábel dugdosás nélkül feltölti a telefont. Kompromisszumos azonban, hiszen az USB-C csatlakozót elfoglalja, így ki kell azt húzni ha adatátvitelre használnánk a telefont, illetve a kényelmes viselet miatt nem árt egy tok alá rejteni a vezeték nélküli töltő adaptert.

Összességében a vezeték nélküli töltés egy szuper kényelmi funkció. A vezeték nélküli töltő adapterek olcsón beszerezhetők, illetve nem csak Huawei P9-hez használhatók, hanem más USB-C-s eszközhöz is, a márkánál maradva elég csak a P9 Plust, a Mate 9-et, a Honor 8-at, illetve a Huawei novát említeni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával