Kiegészítők

Ezekkel a kábelekkel tudod tölteni a Huawei P9-ed!

A Huawei P9, a P9 Plus és a Honor 8 okostelefonok már USB Type-C rendszercsatlakozóval rendelkeznek. A microUSB-vel szemben ez a csatlakozás reverzibilis, azaz nem probléma, hogy melyik a megfelelő oldala a kábelnek.

huawei-p9-usb-c-adatkabel-1

Kocsi Judit sport mentáltréning

Azonban amíg microUSB kábel szinte mindenkinek van már, addig USB-C kábel kevés háztartásban van. Magához a P9-hez és P9 Plus-hoz természetesen jár egy darab 100 cm-es fehér kábel ami töltésre és adatátvitelre is jó, de hasznos lehet beszerezni egy második kábelt, minimum biztonsági tartaléknak, vagy hogy útközben tölthető legyen.

A Huawei gyári USB-C adatkábele nem olcsó, 5 999 forint a Gigatelnél, viszont ez garantáltan működőképes lesz minden tekintetben. Aki működőképes, minőségi kábelt szeretne, az a gyári Huawei mellett esetleg választhatja a Lumia 950-hez gyártott Microsoft kábelt, ezt OEM kivitelben 5 999-ért, dobozosban pedig 7 999-ért lehet megvásárolni. Az LG G5-höz gyártott adatkábel is tökéletes természetesen az eszközhöz, ennek ára 4 990 forint.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

huawei-p9-usb-c-adatkabel-2

Ezen kívül lehet választani utángyártott kábeleket is, bár hozzá kell tenni, hogy ezek sem sokkal olcsóbbak itthon.

A Baseus 1 méteres kábele cipőfűző mintájú borítással és alumínium csatlakozó fejekkel 5 999 forint. A Nillkin hasonló megoldása 4 999 forint, míg a 4-OK 2 méteres adatkábele 3 999 forint. Aki esetleg beéri a “noname” Gigapack kábellel, az 2 499 forintért tud vásárolni 120 centiméteres darabot.

huawei-p9-usb-c-adatkabel-3

Lehetőség van olyan adaptert is beszerezni, ami az USB-C-t hagyományos microUSB-re alakítja át. Ebből a Gigapack terméke 1999 forint, de van már 1799 forintért is. A Cellect most akciósan 991 forintért is kínál ilyen adaptert, azonban ennek minősége kérdéses lehet, ahogyan a Gigapacké is.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy korábban egy Google mérnök több USB-C kábelt vizsgált meg, amelyekről kiderült, hogy nem felelnek meg az USB Type-C specifikációknak! Egyes esetekben akár készülék meghibásodáshoz is vezethet ez, ami sokkal drágább mulatság lehet, mint amennyit a kábelen lehet spórolni. Emiatt a HuaweiBlog a gyári Huawei adatkábelt ajánlja, vagy jobb híján a Microsoft és LG termékeit, amelyek garantáltan megfelelnek a követelményeknek.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával