HírekKiegészítők

Debütált a Huawei VR

A Huawei hivatalosan is bejelentette a saját Google Daydream kompatibilitással rendelkező virtuális valóság headsetet a CES 2017-en!

Az első két Huawei okostelefon, amely hivatalosan is támogatja a Google Daydream VR platformját a Mate 9 Pro és a Mate 9 PORSCHE DESIGN. Ezen két okostelefonhoz készült a Huawei VR nevű virtuális valóság headset, amit a CES 2017-en jelentett be a kínai gyártó.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Huawei VR

Tavaly jelentette be a Google a Daydream platformot, amelyhez az első kompatibilis headset a vállalat saját gyártású Daydream View volt, amit az amerikai piacon 70 dollárért kínál. A mostani bejelentéssel a Huawei a második gyártó, amely teljesen kompatibilis Daydream headsetet jelent be.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei VR-ról egyelőre pontos részletek nem derültek ki. Amit tudunk, hogy műanyag házat kapott, a lencséi pedig eltolhatók, ezzel szemüveg nélkül is használható azoknak, akik rossz szemmel rendelkeznek. A látószög 95 fokos. A headset a Huawei Mate 9 Próval és a Mate 9 PORSCHE DESIGN-nal kompatibilis, ezek 5,5”-os 2560×1440 képpontos képernyője nyújt elfogadható képminőséget. Elképzelhető, hogy a jövőben további QuadHD felbontású okostelefonok is érkeznek, amelyek kompatibilisek lesznek a kiegészítővel, erről azonban nincs információ. A Huawei VR is kapott egy távirányítót, hasonlóan a Google saját megoldásához, amelynek célja a kényelmesebb, precízebb vezérlése a virtuális valóság rendszernek.

Huawei VR

Jelen pillanatban sem a Mate 9 Pro, sem a Mate 9 PORSCHE DESIGN nem érhető el Magyarországon, emiatt a Huawei VR megjelenése sem várható egyelőre.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával