Hírek

Itt a Huawei P10 és P10 Plus

A Huawei hivatalosan is leleplezte az új P10 és P10 Plus modelleket, a P9-es sorozat méltó folytatását.

Huawei P10

Külsőt tekintve az első szembetűnő különbség a színek, hiszen a Huawei a Pantone Color Intézettel együttműködve új színárnyalatokban is jön az okostelefon. A “hagyományosnak” mondható szürke, ezüst, fekete és arany árnyalatok mellett jön például a kék és a zöld árnyalatú verzió is. A Huawei P10 Magyarországon szürke, ezüst, arany és kék színekben lesz megvásárolható, míg a Huawei P10 Plus fekete és ezüst árnyalatokban lesz kapható. A kék és arany P10 fém hátlapja hyper gyémánt csiszolású, azaz fényes felületű.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Huawei P10 színek

Előzetesen sokakat megosztott az a tény, ami beigazolódott a bemutatón, azaz hogy a Huawei P10 ujjlenyomat olvasója nem a hátlapon, hanem a kijelző alatt kapott helyet. Ennek lényegi előnye egyébként, hogy egy letett telefont is egyszerűen fel lehet oldani felemelés, vagy gombnyomás nélkül is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kijelzőt tekintve van is előrelépés és nincs is, hiszen történtek ugyan fejlődések, de több korábbi pletyka sem lett igaz. A P10-es 5,1 hüvelykes IPS kijelzővel rendelkezik, amely FullHD felbontású, míg a P10 Plus 5,5”-os, viszont ez már 1440×2560 képpontos felbontással bír. Egyik modell kijelzője sem ívelt (amit pletykáltak előzőleg), azonban mindkét modell előlapját teljes egészében Corning Gorilla Glass 5 edzett üveg védi.

Huawei P10 kék

A 6,98 mm vékony készülékházban a Mate 9-ben is bevetett Kirin 960-as SoC található meg a Machine Learning algoritmussal, amely a felhasználó szokásait megtanulva teszi gyorsabbá az Android 7.0 Nougat rendszert. Ez utóbbit egyébként az új EMUI 5.1 felhasználói felület egészíti ki. Nőtt a memória és a háttértár is, amelynek minden felhasználó örülhet. Az alapmodell is 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral van ellátva, ami a P10 Plus esetében kapott egy 6 GB RAM és 128 GB háttértár opciót is.

Némileg nőtt az akkumulátor kapacitása is, a P10 házában 3200 mAh, míg a P10 Plusban 3750 mAh a beépített telep mérete. A két újdonság is támogatja a Huawei SuperCharge töltési metódust, ezzel biztosítva szupergyors feltöltést. Az adatkapcsolat terén is igyekezett fejleszteni a Huawei, hiszen a P10 Plus-ban 4×4-es MIMO antenna rendszer van (4.5G támogatással).

Huawei P10

Meg kell említeni a kamerákat is, hiszen ez a Huawei-nél kiemelten fontos. A P10-es modell a Leica Dual-Kamera 2.0-t kapta, ugyan azt a rendszert, amely a Huawei Mate 9-ben is megtalálható, azaz van egy 12 megapixeles RGB szenzor és egy 20 megapixeles monokróm szenzor, a két egység pedig együtt dolgozva alkot nagyszerű képet. A Huawei P10 Plusba eggyel jobb rendszer került, ez Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition névvel van illetve. A szenzorok változatlanok, azonban előtte a lencserendszer a Leica SUMMILUX-H típus F/1.8-as rekeszértékkel, amely még több fényt képes átengedni. Az előlapon továbbra is 8 megapixeles  kamera található F/1.9-es rekeszértékkel. A P10 sorozat két tagjának a hátlapi kamerája már tud 3D-s arcfelismerést, amely a portréfotózás során jöhet jól.

A Huawei P10 európai ára 64 GB háttértárral és 4 GB RAM-mal 649 euró, míg a Huawei P10 Plus modell hasonló konfigurációval 699 euró lesz. A legerősebb P10 Plus variáns, amely 128 GB háttértárat és 6 GB RAM-ot kapott 799 euró lesz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával