Hírek

A Huawei is érdeklődik a kiterjesztett valóság iránt

Nem csak a virtuális valóság (VR) lehet érdekes a Huawei számára, hanem akár a kiterjesztett valóság (AR) is!

A CES 2017-en az Android Authority tudott interjút készíteni Richard Yu-val, a Huawei mobil üzletágának vezetőjével. A szakember az interjúban beszélt arról, hogy a Huawei is érdeklődést mutat a Tango technológia iránt és nem elképzelhetetlen a jövőben egy olyan okostelefon, amely a kiterjesztett valósághoz készült.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Mi az a kiterjesztett valóság?

A Google által fejlesztett Tango technológia lényege, hogy az okostelefon kamerájának képét egészíti ki a rendszer más elemekkel. Ezáltal lehetőség van akár két tárgy közötti távolság megmérésére, vagy akár szórakoztató elemek is elhelyezhetők a térben. Ilyen alkalmazás például 2016 egyik legnépszerűbb játéka, a Pokémon GO, ahol az AR segítségével kerül elhelyezésre a környezetben a Pokémon, amelyek a játékosoknak el kell kapnia.

Az Android Authority rávilágított cikkében arra is, hogy jelenleg még meglepően kevés AR alkalmazás van, nagyjából 36-ot számolt össze a cikkíró. Azonban a Pokémon GO és annak sikere jelzi, hogy ez nagyon is érdekelheti az embereket és van rá kereslet – csak meg kell találni a megfelelő felhasználási módot.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás: Android Authority

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával