Kiegészítők

Vezeték nélküli töltés Huawei okostelefonokhoz

Ha a Huawei készülékek hiányosságáról beszélünk, sokan említik a vezeték nélküli töltés funkciójának elmaradását. Erre kínál megoldást egy olcsó kütyü!

type-c-wireless-charging-receiver-1

Kocsi Judit sport mentáltréning

A Type-C Wireless Charging Receiver nem más, mint egy a készülék USB-C portjába dugható és a hátlapra helyezhető Qi adapter, aminek segítségével fix kábeles csatlakozás nélkül lehet tölteni az USB-C-s készülékeket vezeték nélkül.

A gyártó portfóliójában jelenleg a Huawei P9, P9 Plus, Nova, Nova Plus és Honor 8 az, amely esetében használható a kiegészítő, ezek rendelkeznek USB-C porttal (microUSB-vel nem kompatibilis ez a kiegészítő). A vezeték nélküli adapter 5 V/1000 mA áramerősséggel tölti a készüléket. Az USB-C portba dugva a csatlakozót a kb. névjegykártya méretű lapot a hátlapra helyezhetjük, a rögzítésről pedig célszerű egy tokkal gondoskodni. Ezzel szinte láthatatlanul válik vezeték nélküli töltésre alkalmassá Huawei/Honor készülékünk, viszont szükség lesz hozzá tok használatára, illetőleg a használatáig elveszítjük az üres USB-C csatlakozót. Természetesen nem szabad megfeledkezni, hogy a vezeték nélküli töltéshez megfelelő Qi töltő is szükséges!

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Type-C Wireless Charging Receiver adapter nagyjából 1200 forintba kerül, jelenleg kínai webshopokban találtam meg, rendeltem is egyet tesztre, így hamarosan bemutató várható róla!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával