Hírek

20x gyorsabban készül el egy Huawei telefon 2020-ban, mint 2015-ben

Egy kínai konferencián, a Huawei egyik vezetője beszélt arról, hogy milyen nagy ütemben gyorsították fel egyetlen okostelefon legyártási idejét az elmúlt 5 évben.

Huawei Mate40 Pro+ okostelefon hátlap

2015-ben voltam Kínában, meglátogathattam a Huawei gyáregységeit. Pont a Mate 8 bemutatója előtt pár héttel voltam ott (akkor már láttuk teszt laborok asztalain biztonsági tokban a Mate 8 prototípusokat), ekkor a Huawei P8-as volt az aktuális csúcsmodell a Huawei-nél. A gyártósoron is végigvezettek, láthattam, amint a feltekercselt szalagokon sorakoztak a chipek, amelyeket a gép az alaplapra forraszt, a végén pedig egy fóliázott doboz kerül lecsomagolásra a kiszállításhoz.  Shi Yaohong, a Huawei egyik alelnöke a napokban elmondta, hogy ekkor, 2015-ben egy telefon legyártása még kb. 10 percbe került, azaz amikor a szalagról a robot leemelte a Kirin SoC-ot, hogy felforrassza azt a nyers alaplapra, 10 perccel később került a gyártási fázis végére a készül.

Az elmúlt 5 évben azonban nagyban megnőtt a gyártási mennyisége a Huawei-nek és ezt nem csak úgy érte el, hogy több gyártósort vetett be, hanem magát a gyártási folyamatot gyorsította fel. Jelenleg 27 másodperc kell a gyártósornak, hogy elkészüljön egy okostelefon, azaz 20x gyorsabban van kész a készülék, mint 5 éve.

A Huawei belső gyártási architektúráját “One Cloud, Two Cores, Three Streams, and Four Technology” néven illetik, ez az öt fő elem szinergiájának és magasfokú integrációjának köszönhetően tudták felpörgetni a gyártást és lerövidíteni az egy készülékre szánt időt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával