Hírek

A brit komány elfelejtette HMS-re optimalizálni a COVID-19 elleni alkalmazását

A világon több kormány is próbálkozik COVID-19 követő alkalmazásokkal, hogy segítség a vírus visszaszorítását, azonban úgy tűnik, egyes Huawei felhasználókkal probléma van az Egyesült Királyságban.

Huawei P40 és P40 Pro teszt
Huawei P40 Pro

Bár a Google és az Apple egyaránt kínál API-t a kormányoknak, amely segíti az alkalmazások gyors fejlesztését, azonban az Egyesült Királyság más úton indult el. Ők ez NHSX-szel dolgoztak együtt egy egyedi NHS tracking appon iOS-re és Androidra. Az alkalmazást az országhoz tartozó Wight-szigeten kezdték el tesztelni az országos bevezetés előtt, viszont máris van egy kis probléma vele.

A gond, hogy az androidos alkalmazás a Google szolgáltatás-rendszerét használja, emiatt az új Huawei modellek, amik csak a Huawei Mobile Servicesre épülnek, mint például a P40 széria, nem támogatja ezt. Az NHSX Twitter posztjában elismerte, hogy kis számú Huawei modell valóban nem képes futtatni az appot, azok, amelyek nem rendelkeznek Google támogatássak.

Az NHXS elismerte, hogy tudnak a problémáról, dolgoznak a HMS támogatáson és az alkalmazás AppGallery-ben való elérhetővé tételén, azonban egyelőre nincs pontos időpont, hogy ez mikor történik meg.

A koronavírus járvány szépen rávilágít arra, hogy bizony a Google támogatás nélküli Huawei okostelefonok még a fejlesztőknek is okozhatnak problémát, szimplán azért, mert tervezéskor nem veszik azt figyelembe. Pedig ha egyelőre nem is az eladási listák élén szerepelnek ezek az új modellek, azonban látható, hogy van érdeklődés irántuk, itthon is szépen jelennek meg a P40 szériás készülék tulajdonosok a Huawei közösség csoportban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Twitter

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával