Hírek

A britek is engedik a Huawei 5G-t

Theresa May, a brit miniszterelnök aláírta, hogy a Huawei segítheti az ország 5G “non-core” (nem fő hálózatának) részeinek kiépítését.

A Telegraph információ szerint a britek engedélyezik az 5G infrastruktúra beszállítását a Huawei-nek, így a vállalat a saját antennáit és egyéb hálózati komponenseit használhatja majd a jövőben az Egyesült Királyság 5G hálózata. A döntést az a Nemzeti Bizottsági Tanács hozta meg, amelynek Teresa May a vezetője. Bár a téma több politikus által vitát generált, hiszen az amerikai vádak szerint a Huawei a kínai kormány számára backdoort hagyhat a hálózataiban, amivel kémkedhetnének a britek után, azonban erre senki, semmilyen bizonyítékot nem tudott bemutatni eddig.

Együtt demózták a Mate X-et és Mate 20 X 5G-t

A döntéshozók úgy látták, hogy ha lenne is kiberfenyegetés, azzal, hogy a core-hálózatot nem a Huawei biztosítja, kivédekezhető és minimalizálhatók volnának a fenyegetések.

Ez a brit döntés azért is fontos, mert az USA kormánya lassan 1,5 éve fúrja a Huawei-t, az utóbbi fél évben arra próbálta rávenni a szövetséges országokat, hogy azok tiltsák ki a Huawei termékeket a távközlési infrastuktúra projektekből. Ezt egyébként például Ausztrália, Japán és Új-Zéland meg is tette.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei márciusban perrel élt az USA kormánya és annak tevékenysége ellen, azóta az amerikai gépezet sokkal csendesebb lett, illetve a kiberbiztonsági kockázati fenyegetések is minimalizálódtak a Huawei nevében.

Nem olyan régen a németek is kijelentették, hogy a Huawei részt vehet az 5G fejlesztéseikben, amennyiben minden biztonsági előírásnak megfelelnek a termékei.

Forrás
Telegraph

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával