FrissítésHírek

A Huawei megszólalt a P20 Lite EMUI 10 frissítése kapcsán

Hazánkban is kezd beindulni a Huawei Community fórumfelület, ahol közvetlenebb információk érhetők el a gyártótól, pl. szoftverfrissítések terén is

Huawei P20 Lite teszt

Barni, az egyik felhasználó azzal kapcsolatban érdeklődött, hogy mikor kaphat a Huawei P20 Lite EMUI 10-et, azonban a Huawei Magyarország válaszából kiderült, hogy sosem.

A válaszból kiderült, hogy az eredetileg Android 8.0-val és EMUI 8.0-val megjelent modell, amely 2018. március 30-tól volt előrendelhető, jelenleg EMUI 9.1-gyel fut, aminél frisebb kiadás nem lesz rá. Ennek oka a hivatalos érvelés alapján a hardveres teljesítmény, illetve az, hogy a felhasználói élmény ezen szoftververzión érhető el az eddig megszokott mértékben, az EMUI 10-en már nem.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az IFA 2019-en megosztott EMUI 10 frissítési ütemterv úgy számolt, hogy a Huawei P20 széria várhatóan 2020. márciustól frissülhet Android 10-re. Ez elsősorban a Huawei P20 és a P20 Pro modellt érintette, nem a középkategóriás P20 Lite-ot, ennek ellenére a P20 és P20 Pro tulajoknak is van okuk, hogy ne legyenek felelőtlenül boldogok, csúszik az EMUI 10 frissítés a készülékükre.

Csúszik a Huawei P20 széria EMUI 10 frissítése

Bár a Huawei válasza nem részletezi, ennek ellenére valószínűleg nem állt le a szoftveres támogatása a Huawei P20 Lite-nak, csak Android és EMUI főverzió frissítés nem érkezik rá, EMUI 9.1 alatt biztonsági és hibajavító csomagokat kaphat még a jövőben.

Forrás
Huawei Community

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával