Hírek

A németek nem zárják ki a Huawei-t az 5G fejlesztésből

Már Németország sem tervezi kizárni a Huawei-t a jövőbeli távközlési szerződésekből, így a kínai vállalat is részt vehet az 5G telepítésben, amennyiben megfelel az összes távközlési követelménynek.

5G hálózatot telepít Máltára a Huawei

A Financial Timesnak adott interjút a Bundesnetzagentur elnöke, Jochen Homann, aki kijelentette, hogy egyik eszközgyártó sem lehet, közvetve, vagy közvetlenül kizárva a jövő telekommunikációs fejlesztéseiből, ha annak termékei és megoldásai megfelelnek a biztonsági előírásoknak. A vezető elmondta, hogy a német kormány még nem látott semmilyen bizonyítékot arra, hogy a Huawei biztonsági kockázatot jelentene és megerősítette, hogy a biztonsági követelményeknek való megfelelés esetén a kínai cég is részt vehet az 5G hálózat kiépítésében.

Korábban előbb az USA tiltotta meg az ország vállalatainak, hogy a Huawei-től vásároljanak hálózati eszközöket, ezt követően az amerikaiak példáját követte Ausztrália, Japán és Új-Zéland is. A Huawei korábban minden esetben azt állította, hogy a biztonsági aggályok megalapozatlanok és nincs bizonyíték arra, amit Trump kormánya kommunikál.

Korábban Ren Zhengfei, a Huawei alapítója is megerősítette azt, hogy a vállalata megfelelő az összes EU-s kiberbiztonsági szabványnak és a GPDR-nak is.

Regisztrálj a Revolutra most díjmentesen, 3000 forint grátiszért!
Forrás
Financial Times

Hasonló cikkek

Close