Hírek

Az Android utáni korszakra is felkészül a Huawei

Az amerikai vádak mellett egyelőre nem tudtak bizonyítani semmit, ami negatív volna a Huawei-re, azért a kínai gyártónál készültek vészforgatókönyvvel arra az esetre, ha az USA kizárná őket a beszállítóiknál is.

A Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója, Richard Yu elmondta, hogy az okostelefon operációs rendszereket tekintve preferálják az amerikai gyártókat, kiemelve a Google-t és a Microsoftot. Ez azonban a jövőben akár változhatna is.

 

Richard YuAzonban a vállalat vezérigazgatója nem zárta ki azt, hogy a jövőben lehet, hogy saját okostelefon OS-t használnának. Ez jelenleg nem több, mint egy “B terv” a cégnél, hiszen rendkívül szoros együttműködésben dolgoznak a Google-lel és a Microsofttal is, ezzel együtt a két partnerrel való szakítás nem csak a Huawei-nek fájna nagyon, hanem az amerikai feleknek is, hiszen a világ második legnagyobb okostelefon gyártójáról van szó, amely a közeljövőben akár az elsőszámú is lehet.

A Huawei saját mobilos OS-éről már korábban is hallani lehetett, azonban ahogyan a cég vezetői is említették, ma iOS-en és Androidon kívül más rendszerben nem nagyon lehet gondolkodni. Jól példázza ezt, hogy a Microsoftnak is beletört a bicskája a mobilpiacba. Az viszont biztos, hogy ha esetleg valamilyen oknál fogva a jövőben nem használhatná a Google, vagy a Microsoft termékeit a Huawei, elég lenne csak elővenni a saját megoldását.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával