Hírek

Bemutatkozott a Huawei P40 Lite

Bemutatkozott a Huawei P40 Lite, az első Kirin 810-es okostelefon, amely Magyarországon is megjelenik.

Bár a Huawei P40 széria bemutatója csak március 26-án lesz, már most leleplezte a vállalat az új Huawei P40 Lite-ot, nem új stratégia ez, 1,5 éve a Mate 20 Lite kb. 2 hónappal a Mate 20 és Mate 20 Pro bemutatója előtt került piacra. A Huawei P40 Lite egy igazán ütős középkategóriás modellnek várható, hiszen olyan funkciók érkeznek bele, amelyek nem igazán érhetők el a konkurens középkategóriás modellekben.

A 6,4”-os kijelző FullHD+ felbontású és a 16 megapixeles kamera a bal felső sarokban lévő “puch hole“-on belül helyezkedik el. A P30 Lite-hoz hasonló vékony kijelzőkerettel van ellátva, hasonlóak az arányok is.  A hátlap ezúttal is üveghatású, három színverzióban érkezik, klasszikus feketével (aranyszínű díszítéssel), Sakura rószaszínben, illetve smaragdzöldben. A bal felső sarokba helyezett négyzetes kameraelrendezést kapott, amelyben megtalálható egy 48 megapixeles főkamera, egy 8 megaxpixeles ultra-széles látószöggel ellátott kamera, egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles mélységélességet szolgáló kamera is.  Ez nagyjából a jóval drágább Nova 5T kamera rendszerének néz ki. Bár képen nem feltétlenül olyan szép a P40 Lite, lehetőségem volt élőben is kézben fogni, úgy pedig sokkal pofásabb.

A burkolat alatt a tavaly bemutatott Kirin 810 van, amely több szempontból is érdekes, hiszen a két 2,27 Ghz-es Cortex A76 és a hat 1,88 GHz-es Cortex-A55 maggal már így is komoly teljesítményre képes, de ezt kiegészíti a Da Vinci dedikált NPU, először a középkategóriában. A készülék 128 GB háttértárat kap, ami a Huawei NM Carddal bővíthető, illetve 6, vagy 8 GB rendszermemóriával kerülhet piacra, hazánkba a 6/128 GB-os kiadás jön.

Bemutatkozott a Huawei P40 Lite

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Érdekesség a nagy, 4200 mAh kapacitású akkumulátor, amely megkapja a Huawei SuperCharge 40 wattos gyorstöltését, azaz rögtön olyan gyorsan feltölthető, mint a csúcsmodellek. Ezzel a P40 Lite lett az első középkategóriás modell, amely megkapta a Huawei leggyorsabb töltési lehetőségét. A készülék 802.11b/g/n/ac WiFi hálózatokat támogat, tud 2,4 és 5 Ghz-es sávot egyaránt, van Bluetooth 5.0, mellé BLE, SBC és AAC támogatással. Az USB Type-C csatlakozó csak 2.0-s sebességet támogat, de van mellé 3,5 mm-es jack csatlakozó.

A telefon Android 10-zel és EMUI 10.0.1-gyel érkezik (pont, mint a Mate Xs is), Huawei Mobile Services keretrendszerrel. A Huawei P40 Lite okostelefon hazánkban is megjelenik, nagyon jó áron, ezzel kapcsolatban itt olvashatsz információt.

Huawei P40 Lite magyarországi vásárlás és ár

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával