Hírek

Elindult a Telekom 5G szolgáltatása

A Telekom is elindította hivatalosan az 5G-s kereskedelmi hálózatát, amely rendkívül alacsony lefedettséggel startolt el két magyar városban.

Elindult a Telekom 5G szolgáltatása

A Telekom 5G 2020. április 9-től érhető el, a szolgáltatás induláskor Budapesten az V., VI. és VII. kerület egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el. Valljuk be, ez rendkívül alacsony lefedettség. A Telekom székháznál és a a Zalazone tesztpályán valószínűleg jó ideje ott vannak már az 5G-s tornyok, most mindösszesen megnyitották annak használatát a fogyasztók előtt. A Puskás Ferenc stadion és a Groupama Aréna 5G lefedettsége valószínűleg még a koronavírus járvány előtt került képbe, egyrészt az NB I-es mérkőzések során a Ferencváros mérkőzései miatt, illetve a 2020-as Európa Bajnokság négy, budapesti mérkőzése miatt (ezeket az UEFA 2021-re halasztotta).

Amíg a Vodafone és a Digi nem számolja fel külön szolgáltatásként az 5G-t, előfordulhat, hogy a Telekomnál külön kell majd fizetni érte, erre utal ugyanis, hogy 2020. április 9-től szeptember 30-ig “promóciós jelleggel 5G opciót” kínál egyes felhasználóinak.

Elindult a Telekom 5G szolgáltatása

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Korlátlan Net, Korlátlan Net Max, Flotta Korlátlan Net és Üzleti Adat Korlátlan mobilinternet szolgáltatással rendelkezelő ügyfelek számára 6 hónapig, a Net 10 GB, Flotta Net 10 GB, Flotta Net 20 GB és Üzleti Adat 15 GB mobilinternet szolgáltatással rendelkező előfizetőknek pedig 3 hónapig kínálja díjmentese az 5G használati lehetőséget az aktiválástól számítva.

Az érintett előfizetőknél kérés nélkül aktiválja a Telekom az 5G opciót, erről SMS-ben nyújt támogatást. A szolgáltatást értelemszerűen kizárólag 5G-képes készülékkel lehet kihasználni. A Telekom kínálatában erre a Huawei Mate 20 X 5G modell szolgál. A frissen piacra került Huawei P40, P40 Pro és Mate Xs egyaránt 5G képes alapból, azonban az 5G indulásáig ezeket a modelleket még nem vette fel a szolgáltató a kínálatába.

Huawei Mate 20x (5G) Magyarországon

A Telekom 5G startja gyakorlatilag egy hasonló felhasználói tesztnek tűnik, mint a Vodafone és a Digi esetében is, egyelőre még nem tudni, hogy mikor kezdődik meg az országos lefedettség kiépítése. Ezzel viszont a Telenor maradt az utolsó nagy szolgáltató, ahol nem indult még meg a cikkünk megjelenéséig a kereskedelmi 5G szolgáltatás.

Forrás
Telekom

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával