FrissítésFunkciókHírekTippek-trükkök

Fontos változás a Huawei biztonsági mentésben

Frissült a Huawei biztonsági mentés alkalmazása, eltűnt a főképernyőről az ikonja és külön alkalmazás helyett a beállításokba lett integrálva.

Fontos változás a Huawei biztonsági mentésben

Szeptember utolsó napján frissült a Google Play áruházban a Huawei Backup program, amely a legtöbb Huawei okostelefonon előre van telepítve. Az új 10.0.0.390_OVE két fontos újdonságot tartalmaz. Egyrészt, talán többen észrevehették már, hogy az alkalmazásindító ikon eltűnt, ennek oka az, hogy mostantól a Beállításokon belül lesz ez a funkció megtalálható. Ha szeretnénk biztonsági mentést készíteni vele, akkor a Beállítások – Rendszer és frissítések menüponton belül a Biztonsági mentés és visszaállítás menüpontban az Adatmentés opciót kell legfelül kiválasztani, ahol jelzi is a rendszer, hogy ez a Huawei biztonsági mentése. Itt ugyan úgy lehetőség van külső tárhelyre menteni, illetve HiSuite-tal a számítógépre. Hasznos, hogy memóriakártyán és USB-tárhelyen kívül akár megosztott hálózati mappára, így NAS-ra, vagy PC-re is lehet mentést készíteni. Magára a telefon háttértárára nem lehet biztonsági mentést létrehozni, ezt még korábban vezette ki a Huawei, hogy meggátolja az adatvesztést.

A másik változás az adatbiztonságot érinti. A személyes adatok védelmébe érdekében mostantól csak úgy lehet biztonsági mentést létrehozni, hogy azt jelszóval levédte a felhasználó. Erre azért van szükség, hogy egy esetleges visszaállítási fájlhoz ha más hozzáfér, akkor ne tudja azt felhasználva elérni az összes személyes adatot amelyet tárol. Ezzel együtt az is nagyon fontos, hogy a biztonsági mentéskor a megadott jelszót megjegyezze a felhasználó, hiszen jelszó nélkül senki sem fog hozzáférni annak tartalmához.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Related Articles

Back to top button