Hírek

Frissült a belépőszint: itt a Huawei Y5p

Követve az évek hagyományait, frissült a Huawei Y szériája, amelynek 2020-as belépőszintű tagja a Huawei Y5p nevű modell lesz.

Frissült a belépőszint: itt a Huawei Y5p

Az idei évben nem évszám, hanem a p betű jelölö majd az új kiadást (ne kérdezzétek miért, a logikát én sem értem). Az új Huawei Y5p modell 5,45”-os kijelzőt kap, IPS panellel és 720×1440 képpontos HD+-os felbontással. Itt, a belépőszinten még nincs sem notch, sem punch hole, a klasszikus kávát kapta az új modell.

A hátlapot tekintve három szín érhető el, mentazöld, kék és fekete árnyalattal, a Huawei P40 Lite-hoz hasonló, a bal felső sarokba helyezett négyzetes kameraelendezéssel. A nagy kamerasziget csalóka, hiszen csak egy 8 megapixeles szenzor került bele, autofókusszal, FullHD videó rögzítési lehetőséggel. Az előlapon 5 megapixeles fixfókuszos kamera található meg, szintén FullHD videó rögzítéssel.

Frissült a belépőszint: itt a Huawei Y5p

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A telefon a Mediatek MT6762R típusú nyolcmagos processzorra épít, nyolc Cortex-A53-as maggal és IMG GE8320-as grafikus gyorsítóval, 2 GB RAM-mal és 32 GB háttértárral. A beépített akkumulátor 3020 mAh kapacitású és lassú, 5 wattos töltővel tölthető csak. Van Dual SIM képesség és Dual 4G funkció, Bluetooth 5.0, 802.11b/g/n WiFi, microUSB csatlakozó és 3,5 mm-es jack.

A Huawei Y5p nem tud semmi nagy extrát igazából, hiszen egy belépőszintű készülék. Nem került rá ujjlenyomat olvasó, de arcfelismerést kínál az előlapi kamera. Ha esetleg valami érdekességet mégis ki kellene emelni az új belépőszintű modellben, az az Android 10 és EMUI 10.1 lesz, hiszen a P40 széria után az első modellek egyike, ami gyárilag EMUI 10.1-gyel érkezik. Ezen modell is a Huawei Mobile Servicesre és az AppGallery-re épít.

Az új Huawei Y5p várhatóan rövid időn belül Magyarországon is megjelenhet, leváltva a piacon lévő Y5 2019-et, egyelőre azonban nem ismert az ára.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával