FrissítésFunkciókHírek

Megszűnik a Huawei-ek bootloader nyitása

A Huawei eddig lehetőséget biztosított a telefon tulajdonosoknak a bootloader kinyitására, azonban ezt a szolgáltatását leállítja a vállalat hamarosan.

Megszűnik a Huawei-ek bootloader nyitása

A korábbi gyakorlat alapján bármelyik Huawei, vagy Honor tulajdonos kérhetett a gyártótól egy kódot, amivel lehetősége volt kinyitni a bootloodert és különböző ROM-okat telepíteni. Bár a folyamat garanciavesztéssel járt, ennek ellenére azok, akik szeretnek különböző custom ROM-okot használni, előszeretettel használták.

Most hivatalosan is bejelentette a vállalat, hogy a bootloader nyitási lehetőséget megszünteti. A 2018. 05. 24. után kiadott modellek esetén egyáltalán nem érhető el a szolgáltatás, az ezt megelőzően kiadott eszközökhöz pedig 60 nap után fog véglegesen lezárulni a szolgáltatás.

Megszűnik a Huawei-ek bootloader nyitása

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az okok egyszerűek, a Huawei jobb felhasználói élményt szeretnének, valamint kevesebb olyan szerviz esetet, amelyet a bootloader nyitás után feltelepített ROM-ok okoznak. A lépés nem meglepő, hiszen a Huawei 2017 szeptemberében már leállította a direkt firmware letöltési opcióját is azért, hogy az OTA frissítésekre koncentráljon még jobban.

Forrás
XDA-Developers

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával