Hírek

A Huawei bejelentette a 64 magos Kunpeng 920-as CPU-t

A Huawei bejelentette az iparág legnagyobb teljesítményű ARM-alapú chipjét, a Kunpeng 920-at.

A big data, a megosztott tárhelyek és a natív ARM alkalmazások futtatásához lett kifejlesztve az új CPU, amellyel a Huawei új szintet lépett az iparágban.

A Huawei bejelentette a 64 magos Kunpeng 920-as CPU-t

Az új Huawei Kunpeng 920 az iparág legnagyobb teljesítményű ARM-alapú szerver processzora. A 7 nm-es gyártástechnológiával készült chipet a Huawei tervezte ARMv8 architektúrára építve. Jelentősen sikerült javítani a teljesítményt azzal, hogy optimalizáltak az ág előrejelzési algoritmust, növelték az OP egységek számát és a memória alrendszer architektúráját is feljavították.

A Kunpeng 920 az SPECint benchmark teszten 930 pontot ért el tipikus frekvencián, amely 25%-kal több, mint a konkurensek teljesítménye. Ezzel együtt 30%-kal jobb az energiafelhasználása is, ami azt jelenti, hogy a Huawei chipje egyszerre növeli a teljesítményt és csökkenti az áramfogyasztást.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az új CPU 64 magot tartalmaz, 2,6 GHz-es órajellel. Mellé 8 csatornás DDR4 támogatás tartozik, ami 46%-kal megnöveli a memória sávszélességet. A rendszerintegráció is nőt azzal, hogy két 100G ROce port került felhasználásra.  A Kunpeng 920 támogatja a PCIe 4.0 és a CCIX csatolófelületett, ezzel akár 640 Gbps-os teljes sávszélességet biztosítva.

A Huawei bejelentette, hogy a Kunpeng 920 CPU elérhető a friss TaiShan szerver szériában, három különböző modellben.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával