Hírek

Bemutatkozott a Huawei Mate 30 Pro

Az amerikai szankciók árnyékában tartotta sajtóbemutatóját Münchenben a Huawei, amelyen leleplezte legfrissebb csúcsmodelljét, a Mate 30 Pro okostelefont.

Bemutatkozott a Huawei Mate 30 Pro

A Huawei Mate 20 Pro dizájn elemeiből is átvett egy keveset az új modell, azonban számos ponton változás is van a Mate 30 Pro esetén. Ha szemből nézzük, azt láthatjuk, hogy a notch továbbra is széles ugyan, azonban kisebb, mint a tavalyi modell esetén, ráadásul a keretek tovább vékonyultak, sőt, oldalt szinte nem is látszódnak. Ennek oka nem más, mint hogy a kijelző nem csak ívelt, hanem valóban lekerekedik az oldalsó élre, lenyűgöző dizájnt kínálva.

A Huawei Mate 30 Pro méretes, 6,53”-os kijelzőt kapott, amely bár nagynak hangzik, a vékony keretek és a jelentős mértékű lekerekítés miatt mégsem olyan rossz, így is kényelmesen kézben fogható lesz a készülék (73,1 mm széles az egész), ráadásul a Huawei több ponton is használja majd a lekerekített kijelzőt arra, hogy azt bevonja a rendszer interakciójába. Az előlapon 32 megapixeles szelfikamera található, de a nagy notch-on további szenzorok is megtalálhatók, amik segítik a 3D arcfelismerést. A hangszóró eltűnt, a Huawei P30 Pro készülékhez hasonlóan a kijelző alá épített megoldást kapott a Mate 30 Pro.

Bemutatkozott a Huawei Mate 30 Pro

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hátlapon van viszont változás bőven. Egyrészt a P széria után a Mate sorozat is megkapta a vízszintesen elfordított, fotózásra utaló elrendezést. Ezen kívül a tavalyi “Four-point Design” ugyan megmaradt, de a négyzetes sziget helyett kerek kialakítást kapott, sokkal jobban hasonlítva egy fényképezőgépre ezáltal. A kamera sziget köré vont köralakú üvegsáv pedig kifejezetten látványossá teszi a hátlapot.

A kamera sziget komoly felszereltséget tartalmaz. Jobb felül egy Ultra-Wide Cine kamera, amely 40 megapixeles szenzorral van ellátva, f/1.6-os fényértékkel, a széles látószögű képekért. Alatta a SuperSensing Wide kamera, szintén 40 megapixeles felbontással, f/1.6-os fényértékkel és OIS-sal. Bal alul a 8 megapixeles telefotó kamera szintén kapott optikai képstabilizálást. A bal felső sarok 3D mélységélesség érzékelő szenzort tartalmazza.

Bemutatkozott a Huawei Mate 30 Pro

A hátlap alatt 4500 mAh kapacitású lett, amely nem csak nagy teljesítményű, de könnyű is lett, így sikerült 200 gramm alatt tartani a telefont. Maradt a tavaly megismert 40 wattos SuperCharge, mellette pedig javult a vezeték nélküli töltés, hiszen a Mate 30 Pro már 27 wattos teljesítménnyel tölthető kábel nélkül. A fordított vezeték nélküli töltés sebessége is 3x gyorsabb lett.

Bemutatkozott a Huawei Mate 30 Pro

A Mate 30 Pro 5G megkapta az új Kirin 990 5G chipet, amely nyolcmagos, 7 nm+ EUV technológiával készült, 16 magos GPU-val, illetve Da Vinci architektúrájú mesterséges intelligenciával, 2 Big Core és egy Tiny Core AI egységgel. Rendszermemóriából 8 GB kerül az alap modellbe. Régiónként eltérő lesz a készülék háttértára, 128 és 256 GB tárhely is megtalálható lesz a kínálatban.

A Huawei Mate 30 Pro okostelefonon debütál az EMUI 10 felület Android 10 rendszerrel. A Google Play Services támogatásról Richard Yu nem ejtett szót, azonban a Huawei Mobile Services és az AppGallery elérhetőségéről igen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával