Hírek

Huawei P30 Pro: darabokra szedve

Az amerikai iFixit darabokra szedte a Huawei P30 Pro okostelefont is, amelyből kiderült néhány apróság a belső felépítésről és a szerelhetőségről is.

Huawei P30 Pro: darabokra szedve

A hátlap a szokásos megoldásokkal operál, az üveg felület szorosan, sok ragasztóval van rögzítve a középső fém kerethez, amely így csak hőlégfúvóval és speciális eszközökkel választható ketté.

A hátlap alatt egy nagy panelben szedhető le a vezeték nélküli gyorstöltést szolgáló tekercslap, amely különböző antennákat is tartalmaz.

A szétszerelés legérdekesebb része talán a kamera rendszer, hiszen itt felfedi magát a P30 Pro különleges Leica Quad kamera megoldása. Maga a 40 megapixeles RYYB megoldást tartalmazó Huawei SuperSpectrum szenzor látványonyan nagyobb a 20 megapixeles ultraszéles látószögű, vagy éppen a TOF szenzornál. Mellette megemlítendő a zoom rendszer, amely tényleg meglehetősen nagy, ez annak köszönhető, hogy amit kívülről látunk, az egy tükörrendszer, ami 90 fokban elfordítva továbbítja a képet a szenzorra a telefonon belülre.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A nem túl nagyméretű alaplapon SKHynix memóriamodul, Micron gyártású flash háttértár található meg többek között, persze a Kirin 980-as SoC is ezen a lapon kapott helyet.

A Huawei Acoustic Display Technology, azaz a külön hangszóró nélküli kijelző rezegtető technológia szemmel nézve nem annyira látványos, egy apró érme méretű egység, amely a vibrációról gondoskodik.

A telefon alsó részében van még egy optikai szkenner, ez egy Goodix GM185-ös típus, amely az ujjlenyomat olvasásért felel, enenk segítségével képes a P30 Pro a képernyőre tett ujjbegyen felismerni a felhasználó ujjlenyomatát.

Az iFixit úgy találta, hogy a Huawei P30 Pro szervizelése nem egyszerű, 10-es skálán csak 4-esre értékelte azt. Pozitívumnak találta, hogy Philips csavarokat tartalmaz belül a telefon és számos komponens különállóan cserélhető.  Ellenben negatívumként említette a vízállóság miatt is alkalmazott sok ragasztást, emiatt nehéz a szétszerelés, illetve a kijelző cseréhez sok más komponenst is cserélni kell, így a hátlapot és az akkumulátort is.

Forrás
iFixit

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával