Hírek

Huawei P40 Pro+: ebbe tényleg durva dolgok kerültek

A Huawei P40 Pro+ lett az a modell a P-szériában, ami az eddig megszokott minőséget további szintre tudja emelni.

Huawei P40 Pro+: ebbe tényleg durva dolgok kerültek

Kívülről megnézve a Huawei P40 Pro és a P40 Pro+ között elsőre alig van különbség. Szemből ugyan úgy egy 6,58”-os OLED kijelző található meg, 90 Hz-es képfrissítéssel és 2640×1200 képpontos felbontással, illetve a 32 megapixeles szelfi kamera mélységélességérzékelő szenzorral is azonos a bal felső punch hole-ban.

Az igazi különbség a hátoldalon van, még akkor is, ha elsőre nem tűnik fel. A Huawei P40 Pro+ hátlapján egy új nano-tech kerámia bevonat borítja, amely ellenállóbb, mint az üveg, cserébe egészen biztosan drágább is a gyártása, erre utal az is, hogy Richard Yu bejelentése szerint egy 5 nap alatt készül el egy hátlap. Talán pont emiatt, csak fekete és fehér színben érhető el a modell.

Huawei P40 Pro+: ebbe tényleg durva dolgok kerültek

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hatalmas kamera szigeten eggyel több érzékelő van, ez a modell az első, amely az Ultra Vision Leica Penta Camera megoldást kapta. Ugyan az az 50 megapixeles Ultra Vision szenzor van benne, mint a P40 Pro modellben, illetve a 40 megapixeles Cine Camera és a TOF szenzor is azonos. Azonban amíg a P40 Pro esetén egy darab, 5x-ös optikai zoomot kínáló kamera áll rendelkezésre, addig a Huawei P40 Pro+ két telefotó kamerát kapott, az egyik 10x-es optikai zoomra képes, a másik 3x-os optikai zoomra, mindkettő 8 megapixeles és OIS-sal támogatott. Sőt, a 10x-es optikai zoom felépítése belül kifejezetten bonyolult, köszönhetően a kis helyre bepaszírozott optikával.

A speciális ötkamerás hátlapi rendszer így képes 3x-os és 10x-es, veszteségmentes optikai zoomra, van 20x-os Hibryd zoom, illetve akár 100x-os digitális zoom.

Huawei P40 Pro+: ebbe tényleg durva dolgok kerültek

A hátlap alatt 4200 mAh kapacitású akkumulátor található, amely nem csak 40 wattos vezetékes töltéssel tölthető, hanem akár vezeték nélkül is képes 40 wattos SuperCharge töltésre, ehhez egy új, speciális töltőt készített a Huawei.

A kerámia borítás Kirin 990 5G SoC-t tartalmaz, 8 GB RAM-ot, illetve 512 GB háttértárat. Az 5G hálózati támogatás mellett van Dual SIM támogatás, eSIM támogatás, tud Wi-Fi 6+-t és Bluetooth 5.1-et is a készülék

A Huawei P40 Pro+ modell várhatóan júniustól lesz megvásárolható, az európai ára 1399 euró lesz. Várhatóan elérhető lehet Magyarországon is majd, azonban nincs egyelőre hazai ára.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával