HírekKiegészítők

Sokáig bírja az új Huawei Watch GT

Itt a Huawei Watch GT, amely a Mate 20 Pro modell mellett debütált és legnagyobb érdekessége talán, hogy nem a Google által fejlesztett WearOS-t futtatja.

Alapjaiba kívülről nagyon hasonlít a Watch 2-re az új modell, lesz Sport és Classic kiadás is belőle, előbbi műanyag, utóbbi bőr szíjjal rendelkezik majd, más eltérés nem lesz technikaliag a két Watch GT kiadás között. Mind a két kiadás egészen jó vízállósággal rendelkezik, 5ATM-ig használható, azaz úszás közben is bátran viselhetjük azt.

Az új sportóra 1,39”-os kerek OLED kijelzőt kap, amelynek viszonylag nagy, 454×454 pixel a felbontása és 326 PPI a képpont sűrűsége. Összehasonlításként a Huawei Watch 2 kijelzője kisebb (1,2”) és a felbontás is csak 390×390 pixel. A nagyobb kijelző mellé az elődhöz képest vékonyabb keret is jár.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Alapjaiban

A Huawei ultra-vékonyként illeti a sportos okosórát, amely kijelzőjét üveg védi, a ház pedig fekete kerámia és rozsdamentes acél. A vállalat a korábbi okosórákhoz képest egészen nagy méretű akkumulátort helyezett a kiegészítőbe, 420 mAh-ról beszélhetünk. Ezzel a vállalat ráadásul egészen durvának nevezhető üzemidőt ígér. Ha csak óraként használjuk a Watch GT-t, akkor a bejelentés szerint elegendő lesz havonta egyszer, 30 naponta feltölteni. Normál használat mellett, azaz a telefonnal összeköve, azok funkcióit kihasználva akár 14 napos üzemidő is összejön. Ha pedig a beépített GPS helymeghatározást használva sport módot indítunk, akkor akár 22 óra edzést képes majd rögzíteni egyetlen feltöltéssel az sportóra.

Ezek az üzemidő értékek meglepően jól hangoznak. Ehhez nyilván kellett a nagyobb akkumulátor mellett a szoftveres optimalizálás. Az operációs rendszerről pontos részletek még nem derültek ki, azonban a Huawei valószínűleg nagyon ráment a funkciók mellett az energiahatékony működésre is.

A szoftver mellett a hardver is segíti az üzemidő meghosszabbítását. A Huawei húzott egy meglepőt és nem az új Qualcomm Snapdragon Wear 3100-as okosórákba szánt SoC-t használta a Watch GT-ben, hanem egy ARM Cortex-M4 alapú chipet, ami sokkal alacsonyabb energiafogyasztás mellett üzemel, illetve valószínűleg ehhez alakították ki a szoftver könyezet is és jobban tudták optimalizálni a működést.

Az óra csukló felőli oldalában van optikai pulzusmérő (PPG), valamint nyomás- és fényérzékelő, illetve a már említett GPS is. Ezen kívül 3+6 tengelyes giroszkóp, iránytű, gyorsulás, gravitációs és geomagnetikus érzékelő is került a sportórába.

A Huawei Watch GT hamarosan Magyarországon is elérhető lesz, ezzel kapcsolatban rövidesen jelentkezünk!

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával