Hírek

Meglepetésként jött a Huawei Y9 2019 bejelentése

Némileg meglepetésszerűen érkezett a Huawei Y9 2019, amely hatalmas lett és kellően jó hardverrel jön ahhoz, hogy egy ütős középkategóriás okostelefon legyen megnyerő áron.

Meglepetésként jött a Huawei Y9 2019 bejelentése

A Huawei Y9 2019 a legújabb modell, aemlyet elsősorban a fiatalabb generációnak szánt a gyártó, ezért nem csak a legfrissebb hardveres megoldásokat kapta meg, hanem stílusos színekben lesz megvásárolható. Nem maradhatott ki a GPU Turbo, a nagy kijelzővel és a jó hardverrel együtt gamingra és az audio-vizuális élményre is figyeltek a fejlesztés során.

A kijelző nem kisebb, mint 6,5”-os, azaz tényleg méretes. A 2340×1080 képpontos felbontás 19,5:9 képaránynak felel meg, a FullView megjelenítőt minimális keret veszi körbe, felül azonban kapott egy méretes notch-ot, amelyen egy 13 és egy 2 megapixeles kamera helyezkedik el.

Az üveg hátlap alatt nem csak egy nagy, 18 wattos gyorstöltésre képes 4000 mAh-s akkumulátor található meg, hanem az új Kirin 710-es 12  nm-es SoC is, amelyet kétféle konfigurációval kínál majd a Huawei. Az Y9 2019 olcsóbb kiadásában 4 GB RAM és 64 GB háttértár lesz, míg egyes piacokon elérhető lehet olyan verzió is belőle, amelybe 6 GB RAM és 128 GB háttértár is kerül, ezzel némileg a csúcsmodellek irányába mutatva.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az új chipnek köszönhetően elérhetővé vált az AI kamera technológia, az Y9 2019 felhasználói ezt egy 13 megapixeles és egy 2 megapixeles kamera segítségével használhatják majd ki. Az biztos, hogy a felsőkategóriás készülékek fotóihoz azért nem ér fel az új telefon, azonban biztosak vagyunk benne, hogy a kategóriáján belül túlmutat majd a képességeivel.

A mesterséges intelligenciát nem csak a fotózásban, hanem a készülék használatának további területén is felhasználják majd. Az AI Power 7.0 segítsévével a rendszer jobban vezérli az akkumulátor használatot, mint korábban, illetve a hardver teljesítményét is dinamikusabban kezeli az EMUI 8.2 felület.

Meglepetésként jött a Huawei Y9 2019 bejelentése

Az arcfelismerés mellett elérhető az ujjlenyomat olvasó a hátlapon, ez a Fingerprint 4.0 technológiát követi, ezzel 0,3 másodperc alatt oldható fel a képernyőzár, ráadásul a szenzor használható navigációs célokra is.

A középkategóriás Y9 2019 támogatja a Dual SIM-et és ezzel együtt mind a két kártyahely VoLTE kompatibilis, van 802.11ac (2,4 és 5 GHz-es sávon), Bluetooth 5.0, illetve GPS és Glonass is.

Meglepetésként jött a Huawei Y9 2019 bejelentése

A Huawei Y9 2019 modell október közepén fog piacra kerülni, elsősorban az arab világ gazdaságilag kevésbé jól szereplő országaiban. Egyelőre európai megjelenésről még nincs információnk.

A készülék egyébként három színben, éjfekete, Swarovski kék és Aurora lila színben jelenik meg. ennek különlegessége, hogy utóbbi, az aurora lila egy dupla színárnyalat, ami azt jelenti, hogy a Huawei az Y9 2019-nél használta a középkategóriában először a P20 Prón debütált színátmenetes megoldást, amelyet rendkívül sokan imádnak.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával