FunkciókHírek

Huawei Zene app: új felület és ingyenes zenei streaming

Frissült a Huawei Zene alkalmazása, amely teljesen átalakult felületet és ingyenes, online elérhető zenéket is kapott.

Huawei Zene app: új felület én ingyenes zenei streaming

A 12.11.6.351 verziójú Huawei Zene alkalmazás az AppGallery-n keresztül keresztül frissült a felhasználóknál és teljesen megújult felületet és funkciókat is hozott.

Ingyenes zenei streaming

Az AppGallery-ben is írja a Huawei, hogy miért is töltene le valaki zenét illegálisan, mikor a Huawei Zenében ingyen hallgathat jogtisztán zeneszámokat. Ez részben igaz is, azonban azt hozzá kell tenni, hogy az ingyenes kínálat olyan zeneszámokat tartalmaz, amelyek szabadon hozzáférhetők. Nincs tehát Shawn Mendes és Camila Cabello Senoria című száma, Ava Max Sweet But Psycho, vagy éppen Loud Luxury feat. Brando Body dala sem, csak hogy a zenei slágerlisták csúcsát nézzük.

Az online zenekínálatban keresni nem lehet, nincs dallista sem, helyette tematikus lejátszási listák vannak, így pl. vezetékshez, utazáshoz, ingázáshoz, futáshoz szánt válogatások. Olyan előadókat találunk, mint R.A.Z., The Desert Foxes,  Todd Manthis, The SteelSmiths. Semmi ismert, cserébe semmi pénz, ingyenes.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A zenéket WiFi-n és mobiladattal is lehet streamingelni, illetve letölteni is a készülékre, mindkét esetben külön kapcsolható az, hogy mobiladat esetén is elérhetők legyenek a funkciók.  A zenék négyféle minőségben streamelhetők, háromféle minőségben letölthetők.

Huawei Zene app: új felület én ingyenes zenei streaming

Online zenelejátszás minősége

  • Alacsony – 1-2 MB/dal, 64 kbps
  • Normál  – 3-5 MB/dal, 128 kbps
  • Magas – 10-20 MB/dal, 320 kbps
  • Szuper – 40-50 MB/dal, 640 kbps

Online zeneletöltés minősége

  • Alacsony
  • Normál
  • Magas

Zenei témák extra funkciókkal

Két kiemelt téma is elérhető, amelyek nem csak zenéket, hanem extra funkciókat is kínálnak.

Running Music

Kétféle futáshoz szánt válogatás van, egy reggeli kocogáshoz, 120 BPM-mel, illetve egy éjszakai futáshoz, 140 BPM-mel. Ezen listák hallgatásánál elindul egy időmérő is, valamint lépésszámláló is, az adatok később átkerülnek a Huawei Egészség alkalmazásba, így egyszerre lehet zenét hallgatni és a futás közbeni teljesítményt mérni. Az eredményt a futás végén screenshot formájában lehet megosztani akár közösségi média felületeken is

Party Mode

Korábban Party Mode alkalmazásként volt ez elérhető, mostmár a zenelejátszóba van integrálva. ennek segítségével több Huawei készülék összeköthető és egy zeneszámot közösen képesek lejátszani, ezzel javítva a hangzást.

Személyre szabható lejátszó

A beállítások között testreszabás is elérhető, amivel külön az alkalmazás főképernyőjét, valamint a lejátszót is lehet témákkal egyedire varázsolni. Főképernyőre 9, lejátszóra 10 különböző skin érhető el elsőkörben. Elképzelhető, hogy a jövőben lehetőség lesz egyedi skineket is gyártani és hozzáadni.

Az új Zene alkalmazás EMUI 9.1 alatt még fehér színű, azonban az EMUI 10-ben már támogatni fogja a dark módot is.

Összegzés

  Az új Huawei Zene alkalmazás felülete friss, tetszetős, könnyen kezelhető. Az új funkciók hasznosak lehetnek, kifejezetten jó a Party mód integrálása a lejátszóba. Hogy az ingyenes zenei kínálat jó-e? Nyilván a Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Zene szolgáltatásokkal nem tudja felvenni a versenyt még, egyelőre csak ingyenes zenék érhetők el, azonban a kezdés ígéretes. Eltudjuk képzelni, hogy a jövőben saját zenei szolgáltatást indítva, előfizetéses konstrukciót is kínál majd a Huawei, fizetős dalokkal, pont olyanokkal, mint amit a rádióban is hallgathat az ember.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával