Hírek

Így fut a HarmonyOS a MatePad Pro tableten

Kínában már a MatePad Pro modellre is elérhető a HarmonyOS 2.0 béta kiadása, most ez látható videón.

A képernyő rögzítéssel készült videón egyrészt látható a HarmonyOS 2.0 által engedélyezett videós háttérkép, illetve az, hogy a mappákba rendezett alkalmazásokat már nagyobb felületen is meg lehet jeleníteni a főképernyőn, ezek megnyitása finom animációval történik.

Így fut a HarmonyOS a MatePad Pro tableten

Az alkalmazás ikonok hosszú megérintésre egy widgetté alakulnak, ahol megnyitás nélkül is láthatunk előre információt, pl. az időjárás app esetében a lokális időjárást, illetve ha ekkor húzzuk az appot, akkor rögtön elhelyezhetjük azt a főképernyőd widgetként, akár többféle méretben is.

Az értesítési sáv és a gyorsbeállítási panel is jelentősen átalakul, a tablet képernyőjéhez jobban illeszkedő, szebb felületet kap – amellett, hogy van azért némi iOS utóérzete az embernek a külseje alapján.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Így fut a HarmonyOS a MatePad Pro tableten

Látszik az is, hogy nem minden app támogatja még a tabletek fekvő nézetét, a videóban az AI Life jelenik meg, ilyen esetben kisebb méretben jelenik meg, ránézésre a Mate X2 kinyitott képernyőjének arányában és a kijelző két oldalán egy semleges hátterű sáv jelenik meg, ezzel kerülné el a rendszer a nem támogatott szélességre való ráerőszakolást és torzulást. Viszont ha megnyitunk rajta valamilyen eszköz kezelőpanelt, akkor már a főképernyő eltolódik balra, a jobb oldalon pedig megjelenik a megnyitott opció, mintha osztott képernyős nézetre váltottunk volna.

Jelenleg a HarmonyOS 2.0 publikus béta tesztelése zajlik Kínában. A végleges kiadása talán 2021. májusban, júniusban történhet, bár arról nincs információ, hogy Európába mikor érkezhet a rendszer.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával