Hírek

Itt a Huawei P40 Pro

A Huawei bejelentette a P40 Pro okostelefont, amely egyes szempontokból kis, más szempontokból nagy változásokat hoz el.

Ha a külsőt vesszük figyelembe, szemből a legnagyobb különbség, hogy a 6,58”-os OLED kijelzőn nincs notch, helyette a bal felső sarokban egy széles fekete kivágást kapunk, benne két kamerával. Az oldalsó élen a kijelző lekerekített, míg a telefon felső és alsó élén az üveg kerekedik le csak, ezzel növelve a vizuális élményt. Ezt a Huawei Quad-Curve Overflow Display illetik. Végre elhagyta a 60 Hz-et a Huawei, azonban 120 Hz helyett 90 Hz-es megoldást találunk a P40 Pro modellben.

Itt a Huawei P40 Pro

A hátlapon óriási kamera szigetet láthatunk, amelyen egy új négykamerás Leica rendszer van. A lekerekített hátlapi üvegborítás többféle árnyalatban elérhető, ebből az egyik legérdekesebb a szürke színű, amely teljes egészében matt borítású.

Ha már szóbajött a kamera, itt van bizony több érdekesség is. A korábbi 40 megapixeles szenzort egy új, 50 megapixeles egységre cserél le a Huawei, amely Ultra Vision névre hallgat. Az ultraszéles-látószögű kamera megörökölte a Mate 30 Pro speciális, 3:2-es arányú 40 megpixeles Cine Camera szenzorát, illetve a periszkópikus 5x-ös optikai zoomot kínáló kamera is új, 12 megapixeles SuperSensing RYYB szenzorra váltott. A negyedik kamera ez esetben is a TOF távolságérzékelő szenzort tartalmazza. Az előlapra a punch hole-ba egy 32 megapxieles kamera került, amely már képes autofókuszra, mellé pedig kapunk egy TOF kamerát még.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az összes Huawei P40 Pro modell 5G képes, köszönhetően a Kirin 990 5G chipnek. Ezen kívül 8 GB RAM-ot találunk a készülékben, háttértárból pedig 256 GB az alap modell is. Nem marad el a Nano Memory Card bővíthetőség, amivel akár duplázható is a háttértár. Ami fontos újdonság, hogy a P40 Pro nem csak Dual SIM-es, hanem támogatja az eSIM technológiát is, ezáltal lehetőség van akár két telefonszámmal és egy memóriakártyával használni párhuzamosan is.

A hátlap alatt 4200 mAh kapacitású akkumulátor van, 40 wattos vezetékes és 27 wattos  vezeték nélküli töltéssel. A P40 Pro támogatja a Wi-Fi 6+-t, a Wi-Fi 6-ot, a Bluetooth 5.1-et, a Dual Band GPS-t egyaránt. Az ujjlenyomat olvasó a kijelzőbe építve található meg, 30%-kal pontosabb felismerést biztosítva. A vízálló dizájnnak köszönhetően telefonáláshoz nincs külön hangszóró, ami látszana, helyette az is a kijelző alá lett építve, ugyan úgy, mint a P30 Pro esetén is.

Huawei P40 Pro kicsomagoló videó

A Huawei P40 Pro az új EMUI 10.1-gyel érkezik, amely számos apróbb újdonságot hoz el, ezekről a HuaweiBlogon további bemutatókat olvashattok a bemutatót követően. Az Android 10 rendszer a Huawei Mobile Services-szel érkezik, AppGallery-vel.

A Huawei P40 Pro már előrendelhető Magyarországon.

Huawei P40 Pro magyarországi ár és előrendelés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával