Hírek

Kutató és fejlesztő központot nyit a Huawei és a Leica

A Huawei és a Leica még márciusban jelentette meg együttműködésüket a kamera technológiák fejlesztésében, amelynek eredménye lett a nem sokkal később bemutatott Huawei P9 és P9 Plus dupla kamerás rendszere. A két cég újabb lépcsőfokot lép a közös kapcsolatban azzal, hogy közös kutatás-fejlesztési és innovációs központot nyitnak.

A Max Berek Innovációs Laborban elsősorban optikai rendszerek, szoftveralapú technológiák területén végeznek fejlesztéseket, ezek célja a mobileszközök képalkotásának minőségi fejlesztése. A labor a németországi Wetzlarban, a Leica székhelyén épül, ráadásul a mobilos fotózás mellett a jövőbe mutató technológiák fejlesztésén is dolgozik majd a két cég, így például a virtuális és kiterjesztett valósággal is foglalkoznak. A jövőbeli célok között szerepel német és nemzetközi egyetemekkel történő együttműködés is.

A jövőben az adatforgalom 90 százalékát képek és videók fogják alkotni” – mondta el Ren Zhengfei. „A Max Berek Innovációs Labor létrehozása még szorosabb együttműködést tesz lehetővé a Leicával a kép- és videóminőség folyamatos fejlesztése területén, hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is a legkorszerűbb újításokat mutathassuk be az okostelefonos kamera piacon, és még nagyobb értéket biztosítsunk felhasználóinknak”.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei és a Leica is több éves kutatási tapasztalattal rendelkezik, innovatív erejük és prémium színvonaluk mellett mindkét cég rendíthetetlen elkötelezettséget tanúsít a kiváló minőség iránt. A Max Berek Innovációs Labor létrehozása történelmi lehetőséget biztosít a két cég erőforrásainak, szakértelmének és kutatás-fejlesztési tudásának egyesítésére” – nyilatkozta Markus Limberger, a Leica Camera AG operatív igazgatója és a Max Berek Innovációs Labor igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával