Hírek

Magyarországra jön a HarmonyOS-es MatePad 11 tablet

Óra után már tableten is jön a HarmonyOS Magyarországra, augusztustól megvásárolható az új Huawei MatePad 11.

Az új Huawei MatePad 11 több szempontból nagyon érdekes modell lesz, nem csak az operációs rendszer miatt. A tablet egyik leginkább kiemelkedő eleme a kijelző. A képátló 10,95”, a sarkok le vannak kerekítve. Az IPS panel 16,7 millió színnel szolgál a DCI-P3 színskáláról, ráadásul a 2560×1600 képpontot 120 Hz-en képes frissíteni. Az érintőpanel támogatja a speciális toll-kezelést, így a Huawei M Pencil 2-vel használható – ráadásul a tablet tetején mágnesesen is tud rögzülni és tölteni a kiegészítő.

Snapdragon processzorral jön a Huawei MatePad 11

A tablet hardveres alapja a Qualcomm Snapdragon 865-ös SoC (1x Cortex-A77 2,84 Ghz, 3x Cortex-A77 2,4 Ghz, 4x Cortex-A55 1,8 GHz, Adreno 650 GPU). Ez a chip 2019. decemberében debütált és a 2020-as csúcsmodellek jó részébe került, így nem mondható túl réginek.  Mellé 6 GB RAM és 128 GB háttértár tartozik a MatePad 11-hez, utóbbit akár 1 TB-os microSD kártyával is lehet bővíteni. A hátlap alá nagy, 7250 mAh kapacitású akkumulátor került, amit a Huawei SuperCharge 22,5W SE töltési megoldással (10 V 2,25 A) lehet feltölteni, vezeték nélküli töltést nem támogat az eszköz.

Az USB Type-C csatlakozón kívül van vezeték nélküli kapcsolódásra számos megoldás, WiFi 6, Bluetooth 5.1, GPS, GLONASS, BeiDou, GALILEO, QZSS. Összesen 4 hangszóró került a készülékházba a Huawei Histen 7.0 hanghatással, illetve 4 különböző mikrofon is. A kijelző felé 8 megapixeles kamera, a hátlapra 13 megapixeles szenzor került.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A kijelző mellett fontos megemlíteni, hogy ez a tablet már HarmonyOS 2.0 operációs rendszerrel érkezik. Ez több ponton is nagyon emlékeztet az EMUI 11-re és az Android 10-re, de azért számos ponton teljesen új felületi elemeket kapott. Kifejezetten kiforrottnak tűnik a felület. A Huawei kihangsúlyozza, hogy a rendszer nagyon jól kezeli az androidos alkalmazásokat, beleértve például a Zoomot, a Spotify-t, a Netflixet. A szoftveres kompatibilitást gyakorlatilag hasonlóan kell elképzelni, mint a jelenleg is elérhető HMS-es androidos telefonok esetén.

A MatePad 11 mellé Magyarországon is elérhető lesz a mágneses billentyűzetes tok (nemzetközi kiosztással), valamint az M Pencil 2 stylus.

Drága ajándékok a MatePad 11 első vásárlóinak

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával