FunkciókHírek

Már Windows 10 is futhat a Huawei telefonokon

A Huawei telefonjai mind Androidot futtatnak, azonban a jövőben egy újításnak köszönhetően Windows 10 operációs rendszer is elérhető lesz a képernyőn keresztül.

A CES Asia expón jelentette be a Huawei az új Cloud PC szolgáltatást, amely lehetővé teszi azt, hogy az okostelefonon egy olyan Windows 10 operációs rendszer is elérhető legyen, amely valójában a felhőben, egy szerveren fut, mégis teljes funkcionalitással elérhető a telefonon.

Már Windows 10 is futhat a Huawei telefonokon

A Huawei Desktop Protocol segítségével a felhő alapú Windows 10 operációs rendszer hozzáférhet majd direktben az androidos telefon fájlrendszeréhez is, ami azt jelenti egy példával szemléltetve, hogy lehetőség lesz készíteni egy képet a Huawei P20 Pro telefon három lencsés kamerájával, majd ezt követően azt a telefonon elérhető Windows 10-en belül Photoshoppal megnyithatjuk és szerkeszthetjük.

A Huawei Cloud PC egy androidos alkalmazás telepítését igényli csak a telefonra, nincs szükség extra hardvert vásárolni a Windows 10 futtatására. Érdekesség azonban, hogy egy USB Type-C adapteren keresztül csatlakoztatott monitorral és perifériákkal teljesértékű PC-s Windows 10 élmény is elérhető a telefonon keresztül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egyelőre nincs információ, hogy mennyibe fog kerülni a Huawei Cloud PC szolgáltatás a felhasználóknak, akik szeretnék azt használni. A bejelentés szerint egyelőre csak Kínában válik elérhetővé ez a szolgáltatás, azonban a Huawei Cloud PC európai piacra kerülése elképzelhető a jövőben.

Már Windows 10 is futhat a Huawei telefonokon

A Huawei Cloud PC-t a Huawei P20, P20 Pro, Mate 10 Pro és Mate RS okostelefonok, valamint a MediaPad M5 tabletek támogatják egyelőre.

Forrás
Notebookitalia.it

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával