Hírek

1-2 héten belül újra kereskedhetnek az amerikaiak a Huawei-jel

Az USA hivatalos személyeitől érkező információk szerint az amerikai cégek rövidesen megkapják a licencet, hogy újra kereskedhessenek a Huawei-jel.

Donald Trump

Május közepén az Egyesült Államok kereskedelmi tiltólistára tette a Huawei-t, amelyet követően 90 napos általános engedélyt adott ki a meglévő ügyletekre. Ezután Donald Trump egy sajtónak adott interjún elárulta, hogy az USA-Kína gazdasági megállapodások része lehet a jövőben az, hogy feloldják a Huawei elleni tiltásokat. Nagyjából valami hasonló következett be a G20-as csúcstalálkozón, amikor Trump a kínai vezetővel való egyeztetést követően azt nyilatkozta, hogy az amerikai cégek ismételten kereskedhetnek a Huawei-jel.

Ez azonban nem olyan egyszerű, hogy egy nyilatkozat után minden a régi lenne. Az adminisztratív oldalon végig kell vinni az intézkedést, ráadásul úgy tűnik, hogy valójában arról van szó, hogy a Huawei a kereskedelmi tiltólistán marad, viszont az amerikai cégek megkapják a kereskedelmi engedélyt azon termékeikre, amelyek nem jelentenek a kormány szerint nemzetbiztonsági kockázatot.

Trump: vége a Huawei elleni szankcióknak

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az amerikai vállalatok a jelenlegi információk szerint 1-2 héten belül megkapják a kereskedelmi engedélyt, amelynek köszönhetően folytathatják az együttműködésüket a Huawei-jel.

A Huawei 2018-ban kb. 70 milliárd dollárt költött komponensekre, ebből 11 milliárd dollár amerikai cégeknél kötött ki, emiatt is volt erős lobbi tevékenység a Huawei mellett, a chipgyártók és a Google is komoly nyomást igyekeztek gyakorolni az USA Kereskedelmi Minisztériumára.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával