Hírek

140 millió Huawei okostelefon került piacra 2016-ban

A várakozásoknak megfelelően rekord eladással zár a Huawei Mobile 2016-ban, több mint 140 millió okostelefont szállítottak le.

Yu Chengdong, a vállalat alelnöke erősítette meg, hogy a gyártó új éves rekorddal zár. 2015-ben az első kínai gyártó volt, amely átlépte a 100 milliós darabszámot (108 millióval zárt), idén edig sikerült 140 millió darab felé tolni a leszállított készülékét számát.

Az áprilisban bemutatott Huawei P9 és P9 Plusból 10 millió darabot szállított le a vállalat és az utódja megjelenéséig további 2 millió darab legyártásával számol.  A Huawei Mate 8-ból nagyjából 7 millió darabot szállított le.

A Huawei Mate 9 jó belépés lesz a 2017-es évbe, míg új csúcsmodell megjelenése (a P-sorozatban) tavasszal várható. Egyelőre nem ismert, hogy mennyi telefonnal tervez jövő évre a Huawei, azonban mivel 2018-ra második, 2021-re pedig elsőszámú gyártó szeretne lenni, egyértelmű, hogy 2017-re is növekedés a cél.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az idei év rendkívül tartalmas volt a Huawei számára, hiszen belépett a PC iparba a MateBook nevű Windows 10-es 2-in-1 készülékkel, a Leica-val közösen fejlesztett dupla kamerával érkezett a P9 áprilisban, illetve késő őszre egy exkluzív luxus Mate 9 verzió is kijött a PORSCHE DESIGN-nal közösen megalkotva.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával