Hírek

1,9 milliárd dollárba kerül az USA telefonos szolgáltatóinak a Huawei tiltása

Az Amerikai Egyesült Államok Kommunikációs Bizottsága (FCC) egy 2021. július 13-án kiadott törvénytervezetben számszerűsíti a hálózati infrastruktúra csere költségeit.

5G hálózatot telepít Máltára a Huawei

2019-ben Donald Trump kormánya megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy a Huawei-jel üzleteljenek, ezzel együtt elkezdődött a szervezés, hogy az amerikai kommunikációs hálózatokból kikerüljenek a kínai termékek, beleértve a Huawei és a ZTE megoldásait. A most benyújtott tervezet 1,9 milliárd dolláros költséggel számol.

Az FCC a következő kínai kommunikációs vállalatok termékeinek alkalmazását tiltja:

  1. Huawei Technologies,
  2. ZTE Telecommunication
  3. Hytera Communications
  4. Hangzhou Hikvision Digital
  5. Dahua Corporate Limited

A Huawei korábban úgy nyilatkozott, hogy az amerikaiak vádjaira nincs bizonyíték és inkább politikai motivációt láttak benne Kína ellen. A cég szeretett volna nyílt, kétoldalú tárgyalásokat folytatni az FCC-vel a tiltásokból, azonban ez nem történt meg.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az amerikai kormány várhatóan komoly összegeket fog elkölteni az elkövetkező években, mire sikerül a kínai komponenseket lecserélni a hálózatokban. Ez azért is lesz nehéz, mert egyes megoldásokkal nem annyira fejlettek a konkurens gyártók, vagy éppen az áruk jelentősen borsosabb.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával