Hírek

2019-ben a hazai Google kereséseket is uralta a Huawei

A Google az év végével kiadta a 2019-es Google keresési listát, amelyből kiderült, rendkívül sokan kerestek a Huawei okostelefonjaira.

Huawei P30

Ha a 2019-es toplistában a telefontípusokra való keresést nézzük, így alakul a TOP 10:

  1. iPhone 11
  2. Huawei P30
  3. Samsung Galaxy S10
  4. Huawei Mate 20 Pro
  5. Huawei P20 Lite
  6. Huawei P20
  7. Huawei P30 Lite
  8. iPhone 11 Pro
  9. Samsung Galaxy A50
  10. iPhone XR

Bár látható, hogy a legtöbben az iPhone 11-re kerestek rá, azonban a második helyen ott a Huawei P30, valamint a TOP 10-ben további négy Huawei telefon érdekelte az embereket Magyarországon: Mate 20 Pro, P20 Lite, P20, P30 Lite.

A Huawei P30 iránt március végén tetőzött az érdeklődés, amikor a bemutató volt. Ezt követően az év folyamán végig élénk volt az aktivitás, november harmadik hetén, valószínűleg a Black Friday miatt mutatkozott egy jelentősebb kiugrás ismét.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Mate 20 Pro után januárban kerestek a legtöbbet a magyarok és szépen lassan esett a készülék utáni érdeklődés az év folyamán.

A lista 5. helyén lévő Huawei P20 Lite is év elején volt a legerősebb a keresések között, viszont ennél nagyobb volt az érdeklődés fennmaradása év közben, még ha meg is figyelhető a csökkenő tendencia.

A Huawei P20 után gyakorlatilag egészen május elejéig egészen nagy aktivitást mutattak a Google keresésekben a felhasználók, ezt követően volt egy kisebb esés, amelyet követően stagnált az aktivitás.

Érdekesség, hogy a középkategóriás Huawei P30 Lite esetében áprilisban, amikor bemutatásra került, akkor jelent meg az első komolyabb érdeklődés, viszont az ősszel indult meg jelentősen a keresések száma, amely szintén a Black Friday idején tetőzött, sokan akartak valószínűleg ebből a modellből vásárolni akár maguknak, akár másnak.

A telefonok utáni keresések mellett a magyar felhasználók 2019-ben a legtöbbet az önkormányzati választásra, a Csernobil című sorozatra, a női kézilabda-világbajnokságra, a Trónok harca könyvre, a Joker filmre, a Strand fesztiválra, az űrhajós diétára és és a csirkemell receptre kerestek. Igaz, a csirkemellnek nincs is receptje, maximum annak, amit a csirkemellből lehet készíteni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával