FunkciókHírek

2019-ben jön az első 5G-s Huawei okostelefon

Az MWC 2018-on az első 5G-s eszközeit is bejelentette a Huawei, ráadásul már az 5G-s okostelefonjára készül.

2019-ben jön az első 5G-s Huawei okostelefon

A vállalat bemutatta az első, nem üzleti piacra szánt 5G chipsetjét, amelyet Balong 5G01-nek nevezett el. Ez az első chip, amely támogatja az új 3GPP 5G standardokat. Két 5G csatornával rendelkezik, a Sub6GHz (alacsony frekvenciás) és az mmWave (magas ferekvenciás) sávokat is képes kezelni, illetve 2,3 Gbps-os letöltési sebességben van maximalizálva a teljesítménye, amely több, mint a Qualcomm nemrégen bemutatott X24-es 5G modeme (ez csak 2 Gbps-os sebességet tud).

Huawei Balong 5G01

Az ITU (International Telecommunication Union) által meghatározott 5G standard alapján az új hálózati technológiáknak három fő funkciójuk van, a magas sebesség, a széles lefedhetőség, illetve az alacsony késleltetés. Az 5G nem csak ember-ember közötti kapcsolatokat hivatott kiszolgálatatni, hanem az IoT eszközök közötti adatátvitelre is hivatott.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

2025-re a globáis hálózati kapcsolatok száma 100 milliárdot is elérheti, amelynek 90%-a lesz IoT termék. Ezért is fontos a vállalatoknak, többek között a Huawei-nek az 5G-s modulok fejlesztése. Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója beszélt arról, hogy a vállalata 600 millió dollárt fektetett a hálózati fejlesztésekbe. 11 helyen (Franciaország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Németország, Oroszország, Svédország és Kínában 4 városban) van 5G kutatóközpontja a gyártónak.

Huawei Balong 5G01 eszközök

Jelen pillanatban a Huawei belső tesztjein az 5G hálózattal sikerült elérniük a 20,25 Gbps-os adatátviteli sebességet 0,33 ms késleltetéssel. Ezzel 1 km-en belül 2,17 millió eszközt tud egyszerre kiszolgálni, azaz a Huawei fejlesztései megfelelnek az ITU standardoknak.

Globálisan 30 operátorral működik együtt a Huawei ahhoz, hogy 2018-ban már az első 5G hálózatokat teszteljék. Az is kiderült az MWC-n, hogy 2019 végén jön a vállalat első 5G támogatású okostelefonja is.

További MWC 2018-as Huawei bejelentésekért kattints ide.

Forrás
Gizchina.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával