Hírek

2019 Q3-ban a Huawei még alig értékesített 5G telefont

Az IHS Markit felmérése szerint 2019 Q3-ban a Samsung toronymagasan vezette az 5G-s okostelefonok piacát, a Huawei csak a negyedik helyre tudott fellépni.

Huawei Mate 30 Pro 5G

A megosztott statisztikai adatok alapján világszerte 4,3 millió 5G képes okostelefon kerülhetett piacra a harmadik negyedévben, (ez több mint kétszer annyi, mint az ezt megelőző negyedévben) ennek 74%-át pedig a Samsung szállította le. A júliustól szeptemberig tartó időszakban a Huawei az 5G okostelefon piac 3%-át tudta csak adni, kb. 100 ezer darab leszállított készülékkel. Ez az egyetlen elérhető modell, a Huawei Mate 20 X 5G volt, amely nyár óta jelent meg több piacon is, többek között már Magyarországon.

A Huawei további 5G-s készüléke már a Q4-es időszakban, szeptembert követően jelentek meg, így a Mate 30 Pro 5G, a Mate 30 5G, illetve a Mate X, ezért olyan alacsony a piaci részesedése a Q3-as időszakban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Mivel a jelenlegi 5G-s okostelefon piac még rendkívül kicsi, ahogyan a globális 5G-s lefedettség is, 2020-ban és 2021-ben élesedhet majd igazán a verseny a gyártók között.

Forrás
IHS.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával