Hírek

2020. áprilisában a Huawei adta el a legtöbb okostelefont a világon

Koronavírus járvány ide, Google támogatás oda, a Huawei eladásait 2020. áprilisában még a Samsung sem tudta lekörözni az egyik elemzőcég szerint. A Counterpoint Research adatai szerint a tavaszi hónapban most először, a Samsungot megelőzve a Huawei adta el globálisan a legtöbb telefont.

Huawei P40 és P40 Pro teszt
Huawei P40 Pro

Neil Shah, Counterpoint Research alelnöke erősítette meg, hogy a Huawei a világ legnagyobb okostelefon gyártójaként nevezhető 2020 április hónapban azzal, hogy a teljes leszállított okostelefonpiac 19%-át tudta magáénak, míg a Samsung 17%-ra csúszott vissza.

Persze az eredményeket több minden is árnyalja. Kínában, ahol a Huawei helyi márkaként nagyon erős, a Samsung jelenléte azonban elenyésző, áprilisban már újra visszatért az élet az év eleji koronavírus járványt követően, azaz a kínai felhasználók újra, nagy erővel vásárolhattak Huawei okostelefont. Ezzel szemben Európában és az USA-ban is nagyban tombolt a járvány, kijárási korlátozásokkal, gazdasági problémákkal, így itt hiába erős a Samsung, hiszen minden értékesítés bezuhant.

Ha az ezt megelőző, év első három hónapját nézzük, a Counterpoint szerint a Huawei 49 millió darab telefont adott el Q1-ben, ami 17%-os visszaesés 2019 első három hónapjához képest, persze mindemellett a Samsung és az Apple eladásai is nagyban csökkkentek, míg a Xiaomi, valamint a Realme növekedni tudott.

2020. áprilisában a Huawei adta el a legtöbb okostelefont a világon
A CounterPoint Research 2020 Q1-es statisztikája a globális okostelefon piacról.

Az idei év első felének számadatait nehéz lesz életképesen értelmezni, valós tanulságokat levonni, hiszen a koronavírus járvány miatt rendkívül torz a kép. A különböző elemzések azt mutatják, hogy Kínában a Huawei jelentősen növekszik, míg minden más gyártó eladása csökken, itt azonban a Google támogatás hiánya nem probléma, hiszen az elmúlt 10 évben sem volt jelen a Play áruház és a GMS.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ezzel szemben persze Európában már másabb a kép, itt egyes országokban nagyon, más országokban kevésbé nagyot, de összességében csökkent a Huawei értékesítése a jelenlegi helyzet miatt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával