Hírek

2020-ban is nagyot nőtt a használt okostelefonok piaca

A használt okostelefonok nagyon jó alternatívát kínálnak azoknak, akik nem szeretnének drágábban új készüléket vásárolni.

Az IDC elemzőcég jelentése szerint a használt okostelefonok (beleértve a gyárilag felújított és újracsomagolt készülékeket, valamint a használtpiacon kínált darabokat) piaca 2020-ban elérte a 225,4 millió darabot.

Huawei P30 Pro

Ez 9,2%-os növekedés a 2019-es 206,5 millió darabhoz képest. Az IDC szerint 2024-re a használt telefonok piaca elérhető az évi 351,6 millió darabos készülékszámot is.

A Covid-19 világjárvány miatt az új okostelefonok értékesítése minden márka esetében nagyban csökkent 2020-ban (kb. 6,4%-os visszaesés lehetett az előzetes becslések alapján). A használt készülékek azonban jelentősen költséghatékonyabbak, ezért is lehet, hogy egy gazdaságilag is nehezebb évben tovább tudott nőni a másodlagos piac mérete.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az IDC szerint az okostelefongyártók is nagyban hozzájárulnak a használt piac növekedéséhez, hiszen 2020-ban jelentősen emelkedtek a telefon árak, a korábbi “megfizethető csúcsmodellek” mondhatni eltűntek és jellemzően minden gyártó 1000 euró körüli áron, vagy drágábban indítja el a csúcsmodellejit.

A használt okostelefonok Magyarországon is népszerűek. A Huawei adás-vétel csoportban is nagyon sok okostelefont hirdetnek meg, az új áruk töredékéért. Így találni már ott is Huawei Mate 20 Prót jóval 100 ezer forint alatt, vagy éppen P30 Prót 100 ezer forint környékén.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával