Hírek

2020 februárig újabb licencet kapott a Huawei az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kiadta a harmadik 90 napos általános kereskedelmi licencet a Huawei-jel való kereskedelemhez.

Úgy tűnik, hogy továbbra sincs hosszútávú döntés, az USA vezetése elodázza a Huawei teljes “megbénítását”, amely eddig sem sikerült úgy, ahogyan szerették volna. November 18-án lejárt a második 90 napos átmeneti engedély, ezért végleges tiltás, vagy engedélyezés helyett kiadtak egy újabbat, amivel február közepéig lehetőség van kereskedniük az amerikai cégeknek a Huawei-jel.

Huawei logó

Az általános licenc segítségével a korábbi, a májusi kereskedelmi embargó előtt megkötött szerződések fenntartását lehet folytatni, újabbakat nem köthetnek a vállalatok. Ez azt jelenti, hogy azon modellek, amelyek eddig nem kaptak Google licencet, mint például a Mate 30 széria, vagy a MediaPad M6, ezután sem kaphat ezzel a 90 napos átmeneti engedéllyel.

A hivatalos indoklása az amerikai halasztásnak, hogy az USA kisebb mobilszolgáltatói közül többen használnak jelenleg is Huawei eszközöket a hálózataikban, ezért van szükség a kereskedésre velük, hogy fenntartható legyen a szolgáltatás addig, amíg nem cserélik le az eszközöket.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával